Bűntetőeljárások indultak

2022.09.24. 19:40

Nagy fogás - több mint húsz migráns utazott egy teherautóban

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 697 határsértőt tartóztattak fel és 676 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

bama.hu

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2, embercsempészés miatt 4 esetben indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján az egyenruhások szeptember 23-án 12 óra 14 perckor az M5-ös autópályán, Inárcs közelében intézkedtek egy német tehergépkocsi vezetőjével, egy 45 éves török férfival szemben. A sofőrön kívül a járműben 21, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Szintén a pécsiek jelzése alapján a rendőrök szeptember 23-án 15 óra 50 perckor az M5-ös autópályánál, Kiskunfélegyházánál intézkedtek egy lengyel személygépkocsi 24 éves lengyel állampolgárságú vezetőjével szemben. Rajta kívül a gépkocsiban 5 külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Este 8 óra körül szintén az M5-ös autópályán, ezúttal Inárcsnál intézkedtek a rendőrök egy magyar tehergépkocsi brit vezetőjével szemben. A sofőrön kívül a járműben 15, magukat külföldinek - 8 afgán, 3 török, 2 indiai, 2 pakisztáni állampolgárnak valló migráns tartózkodott.

A pécsi osztály jelzése alapján az egyenruhások  szeptember 23-án 20 óra 50 perckor az M1-es autópályán, Tatánál is megállítottak egy lengyel személygépkocsit. Az ukrán sofőrön kívül a járműben 6, magukat indiai és 5, magukat afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.  

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!