Hová tűnt a pénz?

2022.09.26. 17:30

Bankvezető ül a vádlottak padján: 260 millió forintot keresnek rajta

Tavaly kezdődött a volt OTP régióvezetőjének – akihez négy megye Baranya, Tolna, Somogy és Zala tartozott – a tárgyalása, aki a vád szerint 260 millió forinttal rövidítette meg saját bankját.

Zs. J.

A vádiratban azt írták, hogy a férfi magán beruházásait az OTP-vel fedezte, illetve a marketing és reprezentatív keret terhére számos gazdasági társasággal kötött, köttetett színlelt szerződéseket. Korábban tizenhat vádlott esetében jogerős ítélet született, volt akire a bíróság felfüggesztett szabadságvesztést és pénzbírságot szabott ki. Volt akit másfél millió forint megtérítésére köteleztek, míg több esetben kisebb pénzbírsággal (több százezer forint) sújtotta a bíróság a vádlottakat. 
 

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a volt régióvezető a bűnösségét folyamatosan tagadta, az ő esetében tovább folytatódik a bírósági tárgyalás, hasonlóan két másik vádlotthoz, egy balatoni és villányi vendéglátóshoz, akik szintén tagadták bűnösségüket. A héten két nap tartanak tárgyalást az ügyükben, kedden és szerdán, ahol várhatóan nem születik bírósági ítélet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!