Dupla pulóverben melegedhetnek a fogvatartottak

2022.09.28. 12:30

A pécsi börtönben is csak 18 fokra fűtik fel a helyiségeket

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) közlése szerint rájuk is vonatkozik az a kormányrendelet, ami meghatározza, hogy hány fok lehet a közintézményekben.

B. M.

Fotó: AS

A kabinet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, illetve humanitárius katasztrófa magyarországi következményeinek elhárításáról szóló országgyűlési felhatalmazás alapján elrendelte, hogy 18 foknak kell lennie egyes közintézményekben, ami alól kivételt képeznek az egészségügyi, a bentlakásos ellátást nyújtó szociális intézmények, a bölcsődék, iskolák és gyermekvédelmi intézmények.  

Fotós: AS

Bár külön nem említik a börtönöket, de mivel a kivételek között sem szerepelnek, így a bűncselekmények elkövetőinek helyiségeire is vonatkozik a szabályozás. 

A Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet alaptevékenysége az előzetes letartóztatással, biztonsági és egyéb fontos okból elhelyezett felnőtt korú férfi elítéltek szabadságvesztésével, az elzárással, továbbá a fiatalkorú férfi és női fogvatartottak előzetes letartóztatásával, valamint fiatalkorú férfi fogvatartottak szabadságvesztésével összefüggő büntetés-végrehajtási feladatok ellátása.

Fotós:                                     

A pécsi intézet befogadóképessége 150 fő, a fiatalkorúak intézetében 61 fő fogvatartott helyezhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!