NB II.-es foci

2022.10.02. 19:29

Tartja veretlenségét a PMFC, már a második helyen áll – Galéria

Újabb skalpot gyűjtött be a PMFC, amelynek az NB II. 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás esett áldozatul. Ezzel még egy helyet előrébb lépett a Pécs.

K. B.

Fotó: Laufer László

Izgalmas mérkőzésnek lehettek szemtanúi a PMFC szurkolói is, hiszen a Szombathely ellen óriási taktikai csatát vívott a PMFC.

Az első negyed órában ugyan a kapuk nem forogtak veszélyben, de a csapatok mindent elkövettek, hogy megtalálják a réseket egymás védőfalán. A 15. percben aztán Harsányi tűzte rá fordulásból 15 méterről, azonban lövése elhalt a becsúszó védők lábán. Nem sokkal később azonban már Doktorics emelte meg a hazai szurkolók pulzust néhány jó csellel, és egy lövéssel, de Helesfay a helyén volt.

Ezt követően kissé lelassult a játék, s inkább a mezőnyben csatáztak a felek. A szünet előtt aztán ismét lehetett izgulni mindkét tábornak, de a védők állták a sarat.

A fordulás után tört csak meg a gólcsend, akkor is Kesztyűs Barna büntetőből tudott eredményes lenni. Tóthot rántotta le Németh a tizenhatoson belül, ezért járt a tizenegyes. A pécsiek középpályása egy laza nekifutást követően elemi erővel bombázott a bal felsőbe.

A 66. percben úgy tűnt, megszületik az első akció gól is a találkozón Gera Zalán balos lövése ugyanis a bal kapufa mellett centikkel suhant el, sajnos a rossz oldalon.

Az egy gólos vezetés természetesen nem nyugtathatta meg a hazai rajongókat, s volt is okuk olykor az aggodalomra, hiszen egy pillanatra sem adta fel a Haladás az egyenlítést, de összehoznia nem sikerült.

PMFC–SZOMBATHELY 1–0 (0–0) 


Labdarúgó NB II., 9. forduló. Pécs, 1200 néző. Vezette: Káprály (Aradi, Baghy). 
PMFC: Helesfay – Mayer (Gera, a szünetben), Rácz, Katona, Hadaró – Szeles – Kocsis (Marques-Airosa, 91.), Nikitscher, Kesztyűs, Harsányi (Svedyuk, a szünetben)– Tóth-Gábor. Vezetőedző: Weitner Ádám. 
SZOMBATHELY: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Doktorics (Hursán, 79.), Derekas – Csilus, Rácz (Nyíri, 86.), Csernik (Sipos, 75.) – Borvető (Lencse, 75.). Vezetőedző: Michael Hipp.
Gólszerző: Kesztyűs B. (61. – büntetőből).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában