Otthonos ez a város

2022.10.04. 15:03

A legélhetőbb a bólyi járás Baranyában

A bólyi járás a legélhetőbb Baranyában, derül ki az országos tanulmányból. A bólyi önkormányzat célja, hogy a városban és a környékén élők otthon érezzék magukat - a hazai top 10-es mezőnyben az ötödik helyezés is ezt a törekvést támasztja alá.

Wald Kata

A bólyi járás a legélhetőbb Baranyában, derül ki az országos tanulmányból. A bólyi önkormányzat célja, hogy a városban és a környékén élők otthon érezzék magukat - a hazai top 10-es mezőnyben az ötödik helyezés is ezt a törekvést támasztja alá. 

Megyénkben a bólyi járás a legélhetőbb, az ország egészét tekintve pedig az ötödik helyet foglalja el a magyar élhetőségi lista top 10-es mezőnyében, megelőzve a sorban következő mórahalmi, érdi, kisbéri, pécsváradi és a tatai járásokat. 

A Takarék Index, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzése az oktatást, az egészségügyet, a kultúrát, a bűnözést, a munkaerőpiacot, a vásárlási lehetőségeket és a lakóingatlanok megfizethetőségét vette alapul a tanulmányban. 

- Az ötödik helyezésnek nagyon örülünk, mert ez a minősítés azt mutatja, hogy a legfontosabb cél felé, miszerint a városban és annak környezetében az itt élők otthon érezzék magukat, jó úton haladunk -  válaszolta kérdésünkre Hárs József, Bóly polgármestere.  

A bólyi kiskastély parkjában népszerű a játszótér  Fotós: Laufer László

- Néhány évvel ezelőtt a városokat rangsorolták - akkor Bóly szintén szép eredményt ért el, százból a harmincadik lett a sorban - emelte ki a polgármester. Akkor hiányként fogalmazódott meg az értékelésben, hogy a településen a vásárlási lehetőségek, elsősorban az élelmiszerellátás tekintetében korlátozottak. Az önkormányzat a "kritikát" elfogadva bele is vágott a fejlesztésbe - új szupermarket épül  a város szélén. 

Hárs József az oktatás terén a jövőbeni tervek kapcsán kiemelte, sajnálattal vették tudomásul hogy a szakközépiskola megszűnt a városban, az önkormányzat célja, hogy a tanítás újra induljon, hiszen a duális képzésbe gyakorlati helyeket biztosítva a bólyi cégek is be tudnának kapcsolódni. 

Szupermarket épül a város szélén

Egy új, korszerű, könnyen megközelíthető szupermarket kialakítását évek óta tervezi a város – a Bóly határában most megépülő komplexum a helybéliek és a környező települések magasabb szintű kiszolgálását biztosítja, előnye továbbá, hogy tehermentesíti a városközpontot a gépkocsiforgalomtól. A Szabadság utcában megvalósuló szupermarket - amelynek már keresik az üzemeltetőjét -  650 négyzetméteres eladótérrel rendelkezik majd, mellette egy trafik is nyílik, ezenkívül egy fedett területet is kialakítanak, ahol időnként kirakodóvásár és piac várja a vevőket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában