Nyomravezetői díj is jár

2022.10.05. 17:44

Bűnözői toplista: két baranyai elkövetőt is nagy erőkkel keresnek a rendőrök

Volt idő, mikor az egyik legkeresettebb topbűnöző baranyai volt, aki azóta börtönben van. A mostani bűnözői toplistán is találtunk baranyaiakat.

Zsigmond J.

Fotó: Shutterstock

Az ötvenes topbűnöző listáján két olyan férfi neve szerepe, akik különösen veszélyesek. Kozák Ali 2017-ben engedély nélkül távozott a budapesti házi őrizetből, azóta nyoma veszett. A férfi bűnlajstrom elég hosszú: lopás, rablás, testi sértés. A másik, akit szintén nagy erőkkel keresnek a rendőrök, egy 43 éves budapesti férfi, akinek 2016-ban egy bírósági tárgyaláson kellett volna megjelennie, ám oda nem érkezett meg. A lábára szerelt nyomkövetőt levette, és azóta nem tudni hol lehet.

A mostani 50-es bűnözői toplistára két baranyai férfi neve került. Futó Csaba Lajos, akit költségvetési csalás miatt ítéltek el, ám a szabadságvesztés letöltését nem kezdte meg. A másik baranyai topbűnöző, Egri Norbert, akit csalás, ittas járművezetés miatt köröznek, a terhére róttak kapcsán nemzetközi elfogatóparancs van kiadva. A férfi ismeretlen helyen tartózkodik, a szekszárdi rendőrség kétszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a fejére.

Volt olyan bűnöző, aki évekig bujkált, de a végén elfogták. Így járt a 23 éves sásdi F. György is. Ellene az első körözést 2020 márciusában adták ki, azóta ez a szám 13-ra növekedett. A magyarországin túl, európai és nemzetközi elfogatóparancsok is bővítik a sort, keresték rendőrkapitányságok és bíróságok is. A bűnlajstromán volt jármű önkényes elvétele, garázdaság, lopás, kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem, de még fegyveres rablás is. Utóbbi bűncselekményt a gyanú szerint idén márciusban követte el: több helyen végrehajtott fegyveres trafikrablások lehetséges elkövetőjeként merült fel a neve. A Baranya, a Bács-Kiskun és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság felderítő szervei együtt dolgoztak azon, hogy F. Györgyöt elfogják. A nyomozás során olyan információhoz jutottak, hogy a keresett férfi Németországban tartózkodhat. A férfit idén nyáron Coesfeldben fogták el a német rendőrök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában