Hat óra élmény

2022.11.27. 20:02

Pécsről induló vonat repít a zágrábi vásárba

Zs. J.

„Hölgyeim és Uraim, üdvözöljük önöket Zágrábban, abban a városban, amely a legszebb adventi vásárral büszkélkedhet Európában”, mondta 2018-ban több szállásadó, mikor megérkeztek a horvát fővárosba a turisták. Zágráb 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban nyerte el a legszebb európai adventi vásár címet, így azóta erre a megtisztelő címre már nem pályázhat.

A horvát fővárosba karácsonykor számos turista látogatott, köztük sokan érkeznek Magyarországról. Volt, aki vonattal utazott. A pandémia előtti években nagy népszerűségnek örvendett a Magyar Államvasutak Zrt. (MÁV) különvonata, a Zágráb Advent Expressz, amely Pécsről a horvát fővárosba szállította az utasokat. A vonatra akkor pár nap alatt elkapkodták a jegyeket. Idén december 3-án ismét zakatol a Zágráb Advent Expressz, amivel átszállás nélkül érhető el Zágráb Pécsről, Szentlőrincről, Dombóvár-alsóról, Kaposvárról, Somogyszobról és Gyékényesről. Az öt órás út gyorsan elrepül, hiszen a szerelvény étkezőkocsival közlekedik.

 – A vasút szinte a karácsonyi vásár kapujába repít bennünket, hiszen az állomással átellenben máris az ünnepi forgatagban találhatjuk magunkat – írta lapunkhoz eljutatott közleményében a MÁV sajtóosztálya. Munkatársai azt is hozzátették, hogy idén november 26. és 2023. január 6. között nyitva tartó zágrábi karácsonyi vásár biztosan minden korosztályt elvarázsol. 

A látogatókat gyermekelőadások, művészeti, kulturális rendezvények várják, illetve érdemes megkóstolni a karácsonyi forgatagban a hagyományos zágrábi étel- és italspecialitásokat.

Hat óra élmény

A december 3-án induló adventi különvonat Pécsről 6 óra 17 perckor indul, a vonat Szentlőrinc, Dombóvár alsó, Kaposvár, Somogyszob, Gyékényes érintésével érkezik Zágrábba 11 óra 26 perckor. A vonat 18 óra 12 perckor indul vissza Pécsre, ahová éjfél előtt fél órával gördül be. A MÁV jegyvásárláskor a gördülékenyebb határ­átlépés biztosítása érdekében az utasok adatait előzetesen regisztrálja és megküldi az illetékes szerveknek, hogy ne keljen sokat várni a határon. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában