Nagyon fontos munkát végeznek

2022.11.30. 16:58

Új koraszülött mentőautó áll szolgálatba Pécsen

A dél-dunántúli régióban, tehát Baranya, Somogy és Tolna megyében a koraszülöttmentését a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány végzi.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

Huszonnégy órás folyamatos ügyleteben orvos, ápoló, mentőgépkocsi-vezető, valamint egy koraszülött mentőautó áll készenlétben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Klinikai Központ Nőgyógyászati Klinikáján kialakított állomáson. 

Masszi György, a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány kuratórium elnök november 30-án, az új mentőautó bemutatásán elmondta, hogy a korábban használt járműben már több mint 250 ezer kilométer volt és az évi 700 újszülött ellátása során az eszközök és a berendezések elhasználódtak. A régi gépjármű továbbiakban a tartalékautó szerepét fogja betölteni.  

Az új mentőautó közel 44 millió forint értékű, amelynek beszerzése a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány és a felajánlott adó 1%-oknak köszönhető. Boncz Imre, a PTE Klinikai Központ stratégiai elnökhelyettese megjegyezte, hogy az újszülöttek életének megmentésénél talán nincs fontosabb és szebb munka az egészségügyben. 

 
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában