Dühöngött a vihar

2023.02.04. 18:25

A csaknem orkán erejű szél több helyen pusztított Baranyában

Hatalmas erővel érkezett meg a szélvihar Baranyába. Sásd egyik településrészén nem volt víz, Komlón fa dőlt parkoló autókra, Pécsen a temetőt lezárták.

Zs. J.

Szombat hajnalra megérkezett a viharos szél Baranyába, ahogy azt a meteorológusok napokkal korábban előre jelezték. A szél fokozatosan erősödött, kora délutánra a széllökések elérték a 103-112 km/h sebességet.

Égtek a vonalak

Egész nap égtek és túlterheltek voltak a vonalak a katasztrófavédelem, az E.on és a Biokom ügyeletén.  

Reggel óta meg sem állnak a tűzoltók, az ügyeletre több mint 500 bejelentés érkezett este 6 óráig. Baranyában 78 hivatásos tűzoltó 21 járművel és 46 önkéntes 12 járművel folyamatosan dolgozik a szélvihar okozta károk felszámolásán. A riasztások többsége letört faágak és kidőlt fák miatt érkezett, de sok épület tetőszerkezetét is megrongálta a vihar.

Komlón parkoló autókra dőlt fa, Remeterét közelében az útra dőlt egy nagyméretű fa, ezért visszafordították a forgalmat, Sásdon a hörnyéki részen nem volt víz, ugyanis egy kidőlt fa gyökere feltépte a vezetéket.

Lezárták a pécsi köztemetőt

A Pécsi köztemetőt sem kímélte a vihar, itt is több fa dőlt ki. Mivel a terület balesetveszélyessé vált, a látogatók biztonsága érdekében lezárták az egész sírkertet. Vasárnap reggel, egy újabb helyszíni szemle után születik majd döntés arról, hogy vasárnap ismét kinyithat-e a temető.

Vonat helyett, buszok jártak, és járnak

Szombat reggeltől több dunántúli vasútvonalon (Pécs-Budapest, Pécs-Szombathely) is fakidőlések, felsővezetékszakadások akadályozzák a forgalmat, több szakaszon szünetel a közlekedés. A vonatok várakozásra kényszerültek, illetve kényszerülnek. Helyenként pótlóbuszokra kell átszállni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában