Kolbásztöltő fesztivál

2023.02.04. 20:05

Megtelt a komlói sportcsarnok a versengő csapatokkal (Galéria)

"Mi az esélyesek nyugalmával töltünk, ha ránk szavazol, egy kis pálinkát a poharadba Neked is töltünk!" - olvashattuk a feliratot a 12. Komlói Nemzetközi Kolbásztöltő Fesztivál nagydíját elnyert csapat kötényén.

W. K.

A Pichler József Schnitta Sámuel-díjas éttermi mester, egyetemi docens által vezetett zsűri értékelése szerint idén a Tánczos team, azaz a Szent Borbála Otthon csapata készítette a legízletesebb kolbászokat a versenyen induló 75 csapat közül, és nyerte el a legrangosabbnak számító elismerést. 

A további három legjobb csapat munkáját Fesztiváldíjjal jutalmazták, ezen kívül 11 különdíjat is kiosztott a zsűri. 

- A viharos szél a város több pontján is okozott károkat, de szerencsére a kolbásztöltő fesztivált a tervek szerint meg tudtuk tartani - emelte ki az eredményhirdetést követően Polics József, Komló polgármestere. 

Annyi változás történt, hogy a parkolóba felállított sátrakat, ahol a megtöltött kolbászok sütésére nyílt volna lehetőség, biztonsági okok miatt még a délelőtt folyamán elbontották. 

A környék legnagyobb gasztronómiai rendezvényeként számon tartott fesztivál mindezek ellenére fergeteges hangulatban telt, egész nap szólt a talpalávaló, a táncparkett idén is megtelt. Zömében komlói cégek, baráti társaságok neveztek, de a környező településekről is érkeztek csapatok, és Komló testvértelepülései is képviseltették magukat. 

Mint ismeretes, 2010-ben egy kisebb versenynek indult a mai kolbásztöltő fesztivál. Komlóra sokan költöztek vidékről, ők szerették volna a falusi hagyományokat feleleveníteni, ezért a vízmű ebédlőjében 18 csapat részvételével kolbásztöltő versenyt szerveztek. Egy évvel később a nevezők száma 30-ra bővült, a helyszín is kicsinek bizonyult, így az „501”-es éttermében folyt a küzdelem. 

Új fejezet 2014-ben kezdődött, akkor költözött a fesztivál a sportcsarnokba, és vált a város egyik legnagyobb rendezvényévé. Évről évre ötletes egyenruhák, kreatív asztaldíszek teszik a környék egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét igazán színessé, változatossá, vidámmá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!