Hogy ne érjen meglepetés

2023.02.08. 09:12

Rendszeresen ellepik a rendőrök az utakat

Sok volt a baleset Baranyában, ezért több ellenőrzést tart a rendőrség. Drónokat is bevetnek a szabálytalan, száguldozó autósokkal szemben.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Az elmúlt időszakban a 6-os számú főúton kialakult baleseti helyzetre való tekintettel a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összehangolt sebességmérést hajtott végre kedden a Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon.

Az ellenőrzés során sebességmérő készülékekkel és drónokkal szűrték ki a szabálytalanul közlekedő, száguldozó autósokat. Jogsértés észlelése esetén figyelmeztetéssel, közigazgatási bírság vagy helyszíni bírság kiszabásával, illetve feljelentéssel éltek az intézkedő rendőrök, valamint meghatározott esetekben büntetőpont is jár az elkövetett szabályszegés mellé.  

– A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tartsák be a közlekedési szabályokat! Közös társadalmi érdekünk, hogy minél kevesebben sérüljenek meg, vagy haljanak meg közlekedési baleset következtében 

– közölte a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság, akik elmondták, hogy a jövőben több alkalommal számíthatnak a közlekedők a rendőrség részéről a balesetveszélyes útszakaszokon hasonló megmozdulásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában