Internetes hirdetésből élt

2023.02.08. 12:30

A csalás éltette, most a börtönben gondolkodhat

A Pécsi Járási Ügyészség 157 rendbeli csalás miatt emelt vádat egy harminc éves férfi ellen, aki internetes hirdetésekre jelentkezve csapta be a sértetteket.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: EugeneEdge

A férfi még az ellene folyó eljárás alatt, 2020 szeptemberében elhatározta, hogy folytatja az internetes csalásokat. Korábban olyan termékeket kínált eladásra, amelyekkel nem rendelkezett.

A férfinak rendszeres jövedelme nem volt, arra úgy tett szert, hogy újabb és újabb hirdetésekre jelentkezve állította, hogy rendelkezik a keresett játékkal, elektronikai, műszaki cikkel és kérte a vételár előre utalását. Több bankszámlát használt a csalásokból származó pénzek fogadására, néhányat kifejezetten e célból nyitott.

A férfi 157, az ország különböző részein élő személyt csapott be, az egyes sértetteknek 2.000 és 91.100 forint közötti összegű kárt okozott, az összes kár több mint 1.700.000 forint. A csalásoknak az vetett véget, hogy a férfi megkezdte korábban kiszabott szabadságvesztésének letöltését.

A vádlott cselekményei közül a legsúlyosabb büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában