Lakóközösség

2023.05.27. 16:40

Miért mondták le Cúnban a májusfa kitáncolását?

Második évben tartotta volna meg a cúni önkormányzat a májusfa kitáncolást, de érdeklődés hiányában végül lemondták az eseményt.

zs. k.

Képünk illusztráció

Fotó: Ladóczki Balázs

Döme Szilárd, Cún polgármestere elmondta, szerették volna a résztvevőket a program után megvendégelni, és életben tartani a hagyományt, de a lakóközösség sajnos egyre inkább széthúz. A községvezető szerint a faluban elkezdődött a kampányidőszak a jövő tavaszi önkormányzati választásokra, és az ellenfele megosztja a lakosságot.

Döme Szilárd 2019. óta vezeti a települést, 2022-ben időközi polgármester-választást (és képviselő-testületi választást) kellett tartani, mert a korábbi képviselő-testület január 6-án feloszlatta magát. A választáson a hivatalban lévő polgármester a négy jelölt közül egymaga meg tudta szerezni a szavazatok több mint 55 százalékát, ezzel pedig megtarthatta pozícióját.

Mint elmondta, vezetésével az önkormányzat hét pályázattal 77 millió forint támogatást nyert, megújult a játszótér, a hivatal, a kultúrház, fejlesztették az orvosi rendelőt, új falubuszt vásároltak, járdafelújításokat végeztek, kétszer pályáztak sikerrel bértámogatásra, mindemellett pedig több szociális juttatást kapnak a lakosok, rezsitámogatást víz- és villanydíjra, és napi szinten tartanak élelmiszer- és egyéb adományosztásokat a településen. 

Sosem volt könnyű vezetni a települést, de sajnálom, hogy már a falu programjai is a helyi csatározások áldozatául esnek 

– mondta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!