Krimi

2023.06.01. 14:56

2300 háztartásban ment el az áram a részeg sofőr miatt

Több mint 1,87 ezrelék alkohol volt a vérében.

MW

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy utcán parkoló autót elkötve, ittasan nekiütközött egy villamos felsővezetéket tartó oszlopnak

és emiatt 2300 fogyasztó másfél órán át áram nélkül maradt.

A vádirat szerint a tiszakécskei férfi annak ellenére, hogy sosem szerzett jogosítványt, 2022. december 30-án, hajnalban, Tiszakécskén, ittasan beszállt egy utcán parkoló, nyitott autóba és elindult, hogy kocsikázzon. 

Vérében ekkor több mint 1,87 ezrelék alkohol volt. Útközben elveszítette az uralmát a jármű felett és a szemközti padkára sodródva nekiütközött egy felsővezetéket tartó villanyoszlopnak.

A baleset következtében az oszlop kitört, a felsővezeték megrongálódott, ráadásul emiatt 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. Az ittas sofőr a felsővezeték megrongálásával 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek.

A vádlott mindezzel több KRESZ szabályt is megszegett, így azt, hogy járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel mindig a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas járművezetés és közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, továbbá járművezetéstől eltiltását indítványozza.

A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!