Szombati programkavalkád

2023.06.02. 20:00

Kutyából nem lesz kolbász ezen a hétvégén

Az előrejelzések szerint napsütéses szombatra ébredhetünk Baranyában, így vétek lenne a lakásban vagy a házban maradni. Hoztunk két eseményt, amelyre mindenképp érdemes lesz majd ellátogatni.

Cz. E.

Fotó: Laufer László

Fókuszban a menhelyi kutyák 

Ha nem tudjuk, hogy merre menjünk június 3-án, akkor vagy maradjunk Pécsen egy fantasztikus, jótékonysági rendezvényen vagy irány Feked, hogy stifoldereket kóstolhassunk.

Hogyha azon megy a gondolkodás, hogy egy négylábú baráttal bővítenénk a családot, akkor a pécsi Morpheus Állatmenhely és az RG-Stúdió szervezésében megvalósuló családi nap tökéletes választás lehet szombat délelőtti programnak. 

Tíz órától egészen délután egy óráig várják a szervezők az érdeklődő önkénteseket, jelenlegi és leendő gazdikat a Szigeti tanyára. Az esemény fókuszában a felelős állattartás és a menhelyi állatok örökbefogadása szerepel, ami egyúttal egy adománygyűjtő akció is. A programot pedig egyéb elemek is színesítik: kutyakiképző bemutató, kutyakozmetikai és kutyatáplálási tanácsadás, de a kicsiket várják színezők és csillámtetoválások is.  

Ez a pár óra a menhelyi kutyákért van elsősorban, az ő helyzetükre kívánják felhívni a szervezők a figyelmet, ezért a családi napot egy közös kutyasétáltatás zárja.

Kényeztetik az ízlelőbimbókat 

Immáron a tizenkettedik alkalommal szervezik meg Fekeden a Stifolder Fesztivált, amely esemény keretében a verseny mellett több programmal is várják az érdeklődőket.

Egy lovas felvonulás nyitja meg a rendezvényt és onnantól kezdve nincs megállás. Lesz dzsúdó- és cigány népzenei bemutató, táncház, bútorfestő kiállítás és nem maradhat el a zene sem. A talpalávalót többen is szolgáltatják majd a nap folyamán, de bemutatkozik a Fekedi Klumpenjäger tánccsoport és Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes is.  

A versenyre nevezett stifoldereket a Stifolder sátorban tudja megkóstolni a közönség, az ízlelőbimbók munkája után pedig leadható szavazat is kedvencünkre. Délután 6 órakor pedig kihirdetik az eredményeket.   

Mindezek mellett lesznek szabadtéri játékok, hagyományok udvara, este pedig koncert és utcabál teszi fel az i-re a pontot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában