Postabontás

2023.06.02. 21:30

Csúszásveszélyt okoznak a varjak - rosszallja olvasónk

A varjak okozta szemét miatt sokan panaszkodtak már a Postabontásban.

W.K.

Fotó: Makovics Kornél

Csatlakozva hozzájuk szeretném én is megosztani a tapasztalataimat – Kertvárosban a Varsányi utcában, a Diana téren, a Krisztina téren is jártam az utóbbi napokban. Mindenütt azt láttam, hogy a varjak iszonyú piszkot hagynak maguk után. A járda tele ürülékkel, a szemetesek környékén pedig szanaszét dobálják a hulladékot a madarak. Szerdán az esőzést követően is sétáltam ezeken a helyeken. 

Megdöbbenve konstatáltam, hogy a rengeteg ürülék miatt a járda olyan, mintha korcsolyapálya lenne. Csúszik, balesetveszélyes. Nem hiszem el, hogy az megengedhető, hogy ilyen állapotok uralkodjanak a közterületeken. Arról nem beszélve, hogy feltételezem, az emberi egészségre is ártalmas a varjak ürüléke. Mégis tele van vele a környezetünk, és senki nem tesz ellene semmit. 

Az autók, a padok, a járdák, minden telepiszkítva. 

Meddig mehet ez még? 

Ha a varjak ellen nem lehet semmit tenni, akkor legalább arról gondoskodhatna a város, hogy ezt a mocskot eltüntessék. Sokkal több ember és gép kellene ide, a rendszeres takarítás érdekében. Utcaseprés, majd vízzel való lemosás. Akár minden nap. Nem értem, hogy erre miért nem fordítanak kellő figyelmet. Majd ha valaki elcsúszik a varjúürülékben, és lábát töri, vagy valaki valamilyen komolyabb fertőzést összeszed, majd akkor intézkednek? Nem hiszem, hogy ezt meg kellene várni! 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában