Ennek fele sem tréfa

2023.06.08. 09:00

Súlyos következmények: szeszélyes időjárás tombol Baranyában

Beköszöntött a nyár, azonban a kiszámíthatatlan időjárásnak köszönhetően sokszor nem tudjuk eldönteni, vajon melyik évszakot is tapossuk. Hol süt a Nap, hol pedig szakad eső. Azonban a hirtelen lezúduló csapadéknak súlyos következményei is vannak Baranyában.

Cz. Emese

Forrás: A Szent Flórián ÖTE hivatalos Facebook oldala

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, kedd késő délután felhőszakadás rázta meg Pécs városát, amelyhez villámlás és mennydörgés is társult. Az egyik villámcsapás következtében a Napkelet utcában kigyulladt egy lakóház. Mintegy három-öt négyzetméteren égett az épület. A tűz a tetőtérre nem terjedt át , a pécsi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a lángokat.

Azonban nem ez volt az egyetlen bejelentés, amely a katasztrófavédelemhez érkezett. A lakosok elárasztott telkek és ingatlanok miatt is hívtak segítséget – adta hírül a Szent Flórián ÖTE közösségi oldalán. Az esetekkel kapcsolatban megkerestük az egyesületet. Elmondásuk szerint Újhegyen, a Deák Ferenc utcában kettő ingatlan udvarában is nagy mennyiségű víz halmozódott fel körülbelül hetven centiméter magasan. Az épületek nehezen megközelíthetőek voltak. Zagyszivattyú segítségével összességében több mint száz köbméter vizet sikerült átemelniük a csatornarendszerbe. A Szent Flórián ÖTE lakossági megkeresésre és művelet irányítás utasítására érkezett a helyszínre, a munkálatok késő estig tartottak.

A szerdai nap sem volt eseménytelen. Olvasónk egy fotót juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyen egy tuba látható Mohács felett. Korábban hasonló jelenségre volt már példa a térségben, akkor a Szigetvári járásban tornádót véltek felfedezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában