Galériával

2022.05.20. 11:25

Reviczky Gábor több Bács-Kiskun megyei településen is forgatott

A hazai natúrparkokat bemutató új tévéműsor indul Reviczky Gábor színművész szereplésével. Ennek apropóján csütörtökön több Bács-Kiskun megyei településen is forgatott a televíziós stáb.

Pozsgai Ákos

Reviczky Gábor (balra) és Maczkó József kerékpárra pattanva járta be a gyönyörű tájat Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

Erdei utakon – Reviczky Gáborral címmel látható az M5 tévécsatorna tematikus ismeretterjesztő sorozata. A Kossuth-díjas színművész­-műsorvezető hétről hétre megismerteti a nézőket a hazai és külhoni erdőkkel vagy az azok környékén zajló legfontosabb eseményekkel. Közelebb kerülhetünk az erdészek, vadászok, természetvédők életéhez. Bejárhatjuk a legszebb tájakat és megismerhetünk olyan embereket, akiknek élete, munkája szinte egybefonódik a természettel és erdeink életével. 

A műsor készítői a jövő év elejétől a hazai natúrparkokat bemutató, több részből álló sorozatot indítanak Reviczkyvel az Erdőben címmel, amelyben a Felső-Bácska-Homokhát Natúr­parkot is bemutatják. 

A műsor készítői csütörtökön több dél-alföldi településen is forgattak, interjúkat és vágóképeket készítettek. Ellátogattak a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark kelebiai kerékpáros pihenőjéhez, ahol Maczkó József polgármesterrel, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrpark Egyesület elnökével beszélgetett Reviczky Gábor. 

A településvezető beszélt az EuroVelo 13 kerékpárút-nyomvonal déli határ mentén betöltött jelentőségéről és szerepéről, valamint bemutatta a kelebiai kerékpáros pihenőházat, amely a kerékpáros-nyomvonal mellett található, a turisták számára kellemes pihenőhely, ahol megismerkedhetnek a homokháti természeti-táji örökségekkel. 

A forgatócsoport ellátogatott a Bácsalmási Sóstóra is, ahol Németh Balázs polgármesterrel és Tamás Ádám természetőrrel beszélgetett Reviczky Gábor, aki arról faggatta vendéglátóit, hogy mi teszi vonzóvá ezt a tájat és a környezetét. 

Az adásból kiderül majd, hogy a Bácsalmás közigazgatási területétől délre található Sóstó a Duna–Tisza közi szikes tavak egyik legdélebbi területén található. A stáb forgatott Mátételkén, a Bácskai Hagyományok Alkotó- és Kiállítóházban is, ahol Nagy Noémi, a település polgármestere mesélt a helyi értékekről. 

Az adás készítői bemutatják majd a madarasi löszfal és baromjárás természetvédelmi értékeit, ahol Balla Csaba polgármester kalauzolta a stáb tagjait, akik jártak az Ásotthalmi „csodaréten” is, ahol a Körös-éri tájvédelmi körzetet mutatják be a Kiskunsági Nemzeti Park természetőre, Krnács György segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!