Galériával

2022.06.25. 10:22

Átadták a diplomákat a bajai Eötvös József Főiskolán

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Bajai Eötvös József Főiskola Dr. Pósta Sándor sportcsarnokában pénteken.

Márton Anna

A diplomákat dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya rektor adta át. Fotó: Márton Anna

Tanító, német és horvát nemzetiségi tanító, óvodapedagógus, német és horvát nemzetiségi óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapszakos és az idei tanévben először felsőoktatási szakképzési okleveleket, igazolásokat adtak át. Kompetencia alapú angol nyelvi tanító, gyermekkori prevenciós és rehabilitációs mozgásfejlesztési szakirányú továbbképzési szakon, valamint fejlesztő, differenciáló pedagógia területen pedagógus-szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakon újabb diplomát szereztek már pályán lévő pedagógusok. Újdonság volt ebben a tanévben, hogy gyakorló tanítók kiegészítő matematika, illetve informatika műveltségterületi képzésen végeztek. 

A rendezvényen részt vett Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. is.

Az ünnepi műsort követően dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya PhD rektor köszöntötte a végzett hallgatókat,  vendégeket, szülőket, családtagokat.  

– Elégedettséggel zárhatjuk a 2021/22-es tanévünket több szempontból is. Talán a legfontosabb, hogy személyes jelenléttel tudtunk újra oktatni a teljes tanév során, 

örömteli esemény volt a több mint 150 éves intézményünk megszépült, felújított épületeinek átadása, a főiskola működése szempontjából meghatározó lépésnek tartjuk, hogy az Eötvös József Főiskolát újabb öt évre akkreditálta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság. 

Az 1870 óta működő intézményünkben a mai napig igyekszünk minőségi képzést biztosítani, hűnek maradni elődeink szakmaiságához. Bízom benne, hogy önök a most megszerzett végzettségüknek megfelelően a pályán maradnak, és öregbítik főiskolánk hírnevét – mondta beszédében dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya PhD rektor, majd gratulált a végzett hallgatók teljesítményéhez, és arra kérte őket, hogy őrizzék meg szívükben Baja városát a kulturális sokszínűségével, látnivalóival, a városhoz és a főiskolához kötődő diákéletük emlékezetes pillanatait.  Tartsák életben a főiskolán kötött barátságaikat, amelyekre egy életen át támaszkodhatnak. 

A rektor beszédében Kölcsey Ferencet idézte: „... Nincsen szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem a barátjainkban leltük fel az egész világot.” Végül sikeres pályát kívánt mindenkinek, a magánéletükben is boldogságot. Pázmány Péter gondolatával búcsúzott: „Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek Csupán tiszta szív és sok, sok szeretet.”

Zsigó Róbert köszöntőjében kiemelte, hogy a végzős hallgatókra fontos feladatok várnak a pedagógia és a gazdaság területén. 

– Olyan feladatokat kell majd elvégezniük, amelyek hozzájárulnak Magyarország, a magyar nemzet boldogulásához a jelenben és a jövőben egyaránt. A műveltség ugyanis kötelességgel jár. Önök, akik eddig tanáraiktól kapták a tudást, ismereteiket embertársaik javára fogják kamatoztatni. Éppen ezért fontos annak a belátása is, hogy a tanulás nem ér véget a diploma megszerzésével.  A XXI. század már nem nyújtja azt a kényelmes szakmai biztonságot, mint az előző évszázadok. A felfedezések, a kutatások eredményei folytonos hatást gyakorolnak ránk. És aki nem tud lépést tartani velük, lemarad a versenyben. A Bajai Eötvös József Főiskola mottója így hangzik: „Szakértelem, gyakorlat és életre szóló kapcsolatok.” Ezekből az első kettőt, a „szakértelmet” és a „gyakorlatot” a végzősök már megkaptak. Főiskolánk lehetőséget adott arra is, hogy életre szóló kapcsolatokat kössenek egymással, hogy társakká, barátokká válhassanak. Hiszen az a legerősebb kötelék, amelyet a közös élmények kovácsolnak. Ezzel együtt mégis azt kérem a friss diplomásoktól, hogy ne veszítsék szem elől egymást. Őrizzék meg szakmai és baráti kapcsolataikat, ápolják azt egy életen keresztül, hogy mindig támaszkodhassanak egymásra. Ne feledjék azt sem, hogy bármerre is vesse önöket a sors, Baja város visszavárja mindannyiukat – zárta gondolatait Zsigó Róbert. 

A köszöntőket követően dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya PhD rektor minden végzett hallgatónak átadta a diplomáját. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában