Kerékpár

2022.06.25. 14:26

Elütötte a Felnőtt Országúti OB élmezőnyét egy autós, az MKB Bank Cycling Team két tagja is megsérült

Súlyos baleset történt a Pannonhalmán zajló felnőtt országúti kerékpáros országos bajnokságon: egy, a pályára behajtó autós elütötte az ötfős szökevénycsoportot, amelyből az egyik versenyző, Gönczy Gergő kulcscsonttörést szenvedett. A balesetben a kecskeméti MKB Bank Cycling Team két versenyzője is megsérült.

baon.hu

Pillanatkép a pénteki versenyről. Fotó: Rákóczy Ádám/kisalfold.hu

A balesetről a velo.hu így számolt be a Facebook-oldalán: „Az ötfős szökést elütötte egy, a pályára behajtó és a rendőrmotoros utasításait figyelmen kívül hagyó idős korú, fegyelmezetlen sofőr.”

A bejegyzésből az is kiderül, hogy Gönczy Gergő kulcscsonttörést szenvedett, Fejes Gábor, Wermeser Zsombor (MKB Bank Cycling Team) és Orosz Gergő kisebb sérüléseket szenvedett, egyedül Istlstekker Zsolt tudott továbbmenni. A verseny hivatalos Twitter-oldalának beszámolójából annyi derül ki, hogy az eset körülbelül 50 kilométerrel a rajt után történt.

Dr. Rózsa Szilveszter versenyorvos arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Gönczy Gergőt kulcscsonttörés és a térdén lévő vágott seb miatt mentő szállította el, míg Wermeser Zsombor zúzódásokat szenvedett.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a vétkes sofőr ellen.

Ami a versenyt illeti, a Pannonhalma környéki 166.1 kilométeres távon a baleset utáni kavarodás nyomán háromfős boly maradt elöl, Istlstekker Zsolt és Drijver Bertold (Epronex Hungary), valamint Dina Márton (EOLO-Kometa), rájuk zárkózott fel Valter Attila (Groupama-FDJ). Előbb Istlstekker, majd az emelkedő első mászásakor Drijver szakadt le, így Valter és Dina egymás közt döntötték el a bajnoki cím sorsát. Az emelkedőkön sorra „kóstolgatták” egymást, az aranyérem sorsáról mégis az utolsó mászás határozott: Valter hosszú hajrát nyitva előzte meg Dinát – írja a nemzetisport.hu.

„Ő picivel többet próbálkozott, én nagyon elfáradtam, a végére nem éreztem annyira szuperül magam, mint vártam, Marci pedig nagyon meggyőző volt – hangsúlyozta az MTI-nek Valter, hozzáfűzve: komoly görcsei voltak, pedig ez nem szokott előfordulni. – Okosan kellett csinálni a végét, bíztam benne, hogy ha kibírom vele, akkor az utolsó métereken a végsebességem jobb lesz hozzá képest."

Kiemelte: nagyon kemény verseny volt, Dina pedig remek formában tekert.

„Piciket vezettünk a legvégén, éreztük, hogy a hajrára kell hagyni a döntést, ekkor pedig még kicsi előnyt sem engedtem neki. Szuper verseny volt, a végsebességem döntött, de mindketten megérdemeltük volna a bajnoki címet, tisztességesen dolgozott végig Marci is" – emelte ki a friss bajnok.

Dina úgy értékelt: megpróbálta nem az utolsó körre hagyni a döntést.
„Jól csinálta, elölről nyitott egy relatív hosszút, gyorsabb, mint én, arra játszottam, hogy talán több erőm marad a végére. A hajrában mindent megtettem, de nem volt bennem több” – fogalmazott.

A harmadik helyet a Drijvert az utolsó métereken megelőző Peák Barnabás szerezte meg.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS MAGYAR BAJNOKSÁG
Férfi mezőnyverseny (166.1 kilométer)
1. Valter Attila (Groupama-FDJ) 4:04:14 óra
2. Dina Márton (EOLO-Kometa) 2 másodperc hátrány
3. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 5:25 perc hátrány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában