Katasztrófavédelem

2022.07.04. 10:25

Balesetek és tűzesetek adtak munkát a Bács-Kiskun megyei tűzoltóknak

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 7 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

A bacs.katasztrofavedelem.hu összefoglalója szerint egy személygépkocsi árokba hajtott az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében, vasárnap reggel. A balesetben egy ember megsérült. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a gépjárművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kiskunhalason, a Batthyány utca és 53-as számú főút kereszteződésében egy személyautó és egy kamion ütközött, vasárnap délelőtt. A balesetben senki sem sérült meg. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók az autót áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Három gépkocsi ütközött össze a Kiskunfélegyháza és Kunszállás közötti úton, vasárnap délelőtt. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.  A balesetben senki sem sérült meg.

Egy kombájn motorterében keletkezett tűz Akasztó külterületé, vasárnap délután. A gépkezelő két porral oltóval az izzást megszüntette. Az akasztói önkéntes tűzoltók egy vízsugárral a motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Teljesen kiégett egy lakóház garázsnak használt melléképülete vasárnap délután Baján, a Határ utcában. A bajai hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltási munkálatok közben a tűzoltók kivittek az épületből két gázpalackot, amelyeket vízsugárral visszahűtöttek. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Vasárnap délután Kecskeméten, a Hajagos utcában felborult, és egy távközlési oszlopot is kidöntött egy gépkocsi. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a járművet, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. Személyi sérülés nem történt.

Összeütközött két gépkocsi Helvéciában, a Kiskőrösi út és a Petőfi Sándor utca kereszteződésében, vasárnap délután. A balesetben többen megsérültek. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmi akadályt okozó járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Kiskunfélegyházán, a Batthyány utcában lévő társasház egy lakás klímájának kültéri berendezésében tűz keletkezett, vasárnap este. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkezte, a területet átvizsgálták és füstölést tapasztaltak. A klímát az elektromos hálózatról leválasztották és a füstölgés megszűnt. Személyi sérülés nem történt.

Vasárnap egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két estben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában