Magasfeszültség

2022.08.10. 13:28

Gólyák okoztak tüzet Páloson

A napokban észlelte egy felsőpálosi gazda, hogy a közelben lévő trafóállomás feletti magasfeszültségű légvezetékre rászállt egy gólya és zárlatot okozott, melynek következtében életét vesztve fennmaradt a tartószerkezeten.

Tapodi Kálmán

A gólya kigyulladva esett le a földre, meggyújtva ezzel a száraz aljnövényzetet

Fotó: Önkéntes Tűzoltó Egyesület Csólyospálos

Másnap megérkezett egy másik gólya is – talán az előző nap elpusztult gólya párja –, majd rászállt a légvezetékre és szintén zárlatot okozott. A második gólya is szerencsétlenül járt, kigyulladva esett le a földre, s meggyújtotta az ott lévő száraz aljnövényzetet. 

Szerencsére a felsőpálosi gazdák hamar észlelték a tüzet és értesítették a tűzoltókat, továbbá tárcsával gyorsan körülhatárolták a területet. A csólyospálosi önkéntes tűzoltók több fővel a helyszínre siettek és a körülhatárolás után a hivatásos egységek kiérkeztéig a lánggal való égést is megszüntették. 

Ezután a helyszínre érkezett kiskunhalasi hivatásos egység segítségével átlocsolták a területet – számolt be közösségi oldalán a Önkéntes Tűzoltó Egyesület Csólyospálos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában