Labdarúgás

2022.08.13. 11:46

Visszatérőkkel erősített a Lakitelek

Nem a legeredményesebb évét tudhatja maga mögött a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában szereplő Lakitelek. Verebélyi Gábor, a felnőtt csapat vezetőedzője szerint a nyáron visszatérőkkel és ígéretes ifikkel bővülő keret a garancia arra, hogy a lakiteleki futballisták meg fogják tudni hálálni a szurkolóik bizalmát.

Vincze Miklós

Ha van pillanat, amikor egy lakiteleki bérletes vagy – főként – támogatói bérlettel rendelkező szurkoló úgy érzi, hogy még egyszer ilyesfajta bizalmat nem szavaz az egyesületnek, az alighanem 2020 nyár eleje. A csapat a tizenegy csapatos mezőnyben a tizedik helyen zárt, két győzelemmel és egy döntetlennel, a vereségek számát pedig szerencsésebb, ha nem is idézi fel a Laki-szurkoló. Verebélyi Gábort, a felnőtt csapat edzőjét kérdeztük meg arról, hogy ha van olyan, aki habozik, hogy megújítsa-e a bérletét, azt mivel tudná meggyőzni arról, hogy érdemes fönntartani ezt a klubot támogató kapcsolatot.

– A mögöttünk álló idény valóban nem sikerült fényesre. Tavaly nyáron meglehetősen kicserélődött a keret. Tízen távoztak, így aztán a nulláról kellett elindulnunk az új csapat építésével. Aztán kiderült, hogy a keretben volt több olyan játékos, aki az akkori állapotában nem érte el a megye kettes szintet sem. Nem volt megfelelő a hozzáállás sem, nem jártak rendszeresen edzésre, sőt, helyenként még mérkőzésekre sem, tulajdonképpen az is sikernek számított a tavalyi helyzetünkben, hogy mindegyik mérkőzésre ki tudtunk állni, és le tudtuk őket játszani. Ez köszönhető nem utolsósorban az ifjúsági játékosaink hozzáállásának. Öröm volt az ürömben, hogy mialatt a felnőtt csapat valóban szenvedett, az U19-es csapatunk egy, a bajnoki címért folyó verseny tekintetében végig nyílt versenyben végül az ezüstérmet szerezte meg. Jelenleg három olyan ifi-játékosunk van Kotvics Dominik, Magyar Péter és Magyar Dániel személyében, akikre nagyon büszkék vagyunk, hiszen a felnőtt kezdőcsapatba is bármikor simán beférnek. Nem csak a tavalyiba, hanem az idei őszre készülő, megújult felnőtt keretbe.

Márpedig a 2022/23-as idénynek valóban erős kerettel vág neki a Lakitelek. Sokan visszatértek, köztük olyan régi kedvencek, mint Győri Sándor, Subicz Norbert, Szabó Ádám és a fiatal Kovács Márk, illetve Tiszakécskéről érkezett László Zsolt, Dóka Dávid, Steklács János.

– Ezekkel a játékosokkal a felkészülési mérkőzéseken egy új játékrendszerben igyekeztünk játszani, olyan játékrendszerben, ami az új kerethez van igazítva. Már a második találkozón kezdett bebizonyosodni, hogy működik – okadatolta meg bizakodását Verebélyi Gábor.

Elsőként Cserkeszőlőben játszott a Lakitelek, ott 5–1-re kikaptak ugyan, de a mérkőzés kétharmadában szoros volt a találkozó, sokáig 2–1-re állt. Következett hazai pályán a Kiskunfélegyháza második csapata, amely a tavalyi megye kettes bajnokságban ezüstérmes lett, őket legyőzték 2–0 arányban. Ezután fogadták a Tiszaföldvár második csapatát, kellemes kis gólzápor futott végig a pályán, a Laki hetet rúgott, a Tiszaföldvár négyet. A mögöttünk álló hét közepén a Tiszakécske második csapatának a vendége volt Verebélyi Gábor alakulóban lévő együttese, az 5–2-es hazai győzelemmel végződött mérkőzésen a pályán nyújtott játékot tekintve nem kellett szégyenkezniük. – Természetesen nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felkészülési mérkőzések eredménye mennyire nem számít, azt azonban ezekkel a találkozókkal kapcsolatban bátran ki merem jelenteni, hogy a megyei másodosztályú csapatokkal rendre biztatóan helyt álltunk – jelentette ki Verebélyi Gábor. Aki a felkészülés során heti két edzést tart a csapatnak, és lehetőleg minden héten két felkészülési mérkőzést vívnak meg, elsősorban a játékra helyezi tehát a hangsúlyt.

– A felkészüléshez hozzátartozik, hogy mi tulajdonképpen le sem álltunk. Bármennyire is szerény eredményt értünk el a mögöttünk lévő bajnokságban, mégiscsak kialakult egy mag, amely megtanult küzdeni egymásért. És tulajdonképpen hozzájuk jöttek az újak, vagy pontosabban a visszatérők. És mára már igen tekintélyes a létszám, majd harminc főből tudjuk összeválogatni a kezdőt.

A csapat elé reálisan kitűzhető célt természetesen meghatározzák a jelenlegi erőviszonyok. – Érdekes bajnokság elé nézünk, háromkörös lesz ugyebár a tízcsapatos létszám miatt. Véleményem szerint a második kör végére már kialakul, hogy melyik csapatok fognak az élbolyban végezni. A saját játékerőnket tekintve felelősséggel ki merem jelenteni, hogy az első ötbe odaérhetünk. De – és most sokak titkos véleményét vagy reményét árulom el –, sokan szeretnének éremmel gazdagodni jövő tavasz végén. Az ötödik hely elérhető, a dobogó megszerzése ugyanakkor igazi bravúrnak számítana. De mi azon leszünk, hogy sikerüljön kellemes meglepetést okozni. Alig várjuk már a bajnoki nyitányt, amelyre nagy szeretettel várjuk a szurkolóinkat, annál is inkább mert az egy igazi szomszédvári derbi lesz, hiszen a Nyárlőrincet fogadjuk. Reményeim szerint tekintélyes létszámú közönség előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában