Kék hírek

2022.08.19. 08:01

Több gyorshajtót is kiszűrtek a kecskeméti rendőrök az ellenőrzés során

Öt gyorshajtót is kiszűrtek a kecskeméti rendőrök mozgó sebességellenőrzés során Bács-Kiskun megyében. Volt olyan sofőr, aki 90 kilométer/óra helyett 193 kilométer/órával közlekedett.

Baon.hu

Fotó: police.hu

A Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei közúti ellenőrzést – mozgó sebességellenőrzést – hajtottak végre az 5-ös számú főúton augusztus 16-án. A rendőrök öt személyautót mértek be, melyek a lakott területen kívüli megengedett legnagyobb sebességet – 90 kilométer/óra – átlépve, 116 kilométer/órával, 139 kilométer/órával, 148 kilométer/órával, 155 kilométer/órával és 193 kilométer/órával közlekedtek – írja a police.hu.

A rendőrök az ellenőrzés alá vont sofőröket gyorshajtás miatt 30.000, 45.000, 60.000, 90.000 és 200.000 forint közigazgatási bírsággal, valamint összesen 26 közúti közlekedési előéleti ponttal sújtották. Egy járművezető a vasúti átjáró tilos jelzésének ellenére haladt át a síneken, ezért őt is 30.000 forint közigazgatási bírsággal és 8 közúti közlekedési előéleti ponttal büntették a rendőrök.

A baleseti statisztikák szerint a közlekedési balesetek legfőbb oka a gyorshajtás.

Sebesség túllépése esetén a többszörösére nő a féktávolság, a járművezetőnek sokkal kevesebb ideje marad egy veszélyhelyzetben a jó döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor jelentősen megnövekszik a reakcióidő alatt megtett út is!

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos, és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában