Lezárt akta

2022.10.04. 08:19

Ittasan, eltiltva és jogosítvány nélkül szenvedett balesetet a csemői férfi

Ittasan, eltiltva és jogosítvány nélkül vezetett, amikor elvesztette az uralmát a kocsija felett egy 28 éves férfi, szerencsére nem volt más autó a közelben, és ő is könnyebben sérült. A sofőrnek nem ez volt az első dobása, a kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak a csemői férfival szemben.

Baon.hu

Fotó: police.hu

Bejelentés érkezett a Kecskeméti Rendőrkapitányságra közlekedési balesetről 2022. július 16-án hajnalban. A járőrök egy árokba borult személygépkocsit találtak Lajosmizse külterületénél. A sofőr a rendőröknek elmondta, hogy Lajosmizse felől haladt Csemő irányába, amikor egy balra ívelő kanyarban elvesztette az uralmat a jármű felett, letért az útról és több fának is nekiütközött. A jármű végül az út melletti árokban állt meg – írja a police.hu.

Az intézkedés során kiderült, hogy a 28 éves férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel és a Ceglédi Járásbíróság a járművezetéstől eltiltotta, mivel már a tavalyi évben is vezetett ittasan. A járőrök alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, mely pozitív értéket mutatott. A férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol kiderült, hogy kisebb sérüléseket szenvedett a balesetet során.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai szakértő bevonásával vizsgálták az ügyet, majd ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást folytattak vele szemben. A bűncselekmény vizsgálatát a napokban befejezték és az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

A rendőrség nem győzi hangsúlyozni, hogy az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a vezetés megkezdése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittasan vezessen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában