Galériával

2022.10.05. 13:55

Szüreti vigasságot rendeztek a gasztronómia és a hungarikumok jegyében Kisszálláson

Második alkalommal rendeztek Gasztro és Szüreti Napot Kisszálláson az elmúlt hétvégén, összesen 18 csapat jelentkezett a közös grillezésre, akik részére az önkormányzat biztosította csapatonként a három kilogramm húst. Az eseményt pálinka és süteménykészítő verseny is kísérte. Történelmi futás, szüreti felvonulás és bál is színesítette az egész napos programot.

Pozsgai Ákos

Tárcsán is sütöttek.

Fotó: Pozsgai Ákos

A történelmi futás résztvevői kora reggel gyülekeztek, a részvétel fakultatív volt, kerékpárral is megtehető volt a kijelölt táv. A Művelődési Ház előtt gyülekeztek a grillezők, a családi és baráti társaságok a legkülönfélébb módon készítették el a különböző finomságokat. Gál Zoltán és barátai szolgáltatták a zenei kíséretet a sütögető csapatoknak.

A II. Gasztro és Szüreti Napon meghirdetett pálinka és almás sütemény verseny díjazottjai pálinka kategóriában: 1. helyezett Lipka Csaba körte, Rab Zoltán barack, Fodor-Molnár Renáta muskotályos, 2. helyezett: Lipka Csaba meggy, Rab Zoltán szilva, 3. helyezett: Borosai Barnabás meggy, Lipka Csaba irsai olivér, Fodor-Molnár Renáta barack, Rab Zoltán körte pálinkával. Az almás sütemény kategória helyezettjei: 1. Benke Magdolna Mária, 2. Korbely Letícia, 3. Mintál Béláné.

Kísérő programként vesszőfonással is meg lehetett ismerkedni, melyet Mojzes Margit a Tanyavilág Kulturális Egyesület szervezésében mutatott be, a gyerekeknek pedig a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei vezetői hozták el a hungarikum játszóházat, ahol jól szórakoztak az érdekes feladatokkal – mondta el Bundula Melinda a Művelődési Ház igazgatója

A Kisszállási Kulturális Információs és Mentálhigiénés Szolgáltató Egyesület és a Művelődési Ház szervezésében valósult meg a lovas szüreti felvonulás, a résztvevők az esti szüreti bálra is hívogatták a falu lakóit. A fogatosokat és lovasokat Molnár Gábor és Fodor-Molnár Renáta szervezte és fogta össze, akik a felajánlásként kapott paprikással és süteménnyel kínálták az érkező résztvevőket. A népes csapat a helyi énekesekkel és táncosokkal indult a felvonulásra a település utcáira, ahol a megállókban saját készítésű finomsággal várták a felvonulókat

Este hét órától a Művelődési Ház feldíszített rendezvénytermébe szüreti bálra várták az érdeklődőket, az este során a Kisszállási Népdalkör és helyi néptáncosok adtak fergeteges műsort. A műsor és a vacsora után hajnalig tartó mulattság vette kezdetét, a zenét a jánoshalmi Hangulat zenekar biztosította. A tombolasorsolásra felajánlott tárgyak mellett a fődíj egy szegedi városnéző repülés volt három fő részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában