Röplabda

2022.11.28. 07:00

Vereséget szenvedett a Kecskeméti RC a DEAC vendégeként

A férfi röplabda Extraligában az 5. helyen álló Kecskeméti RC a 6. Debreceni EAC vendége volt az alapszakasz 9. fordulójában. A végig szoros mérkőzést a hajdúságiak nyerték meg.

Vincze Miklós

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az első játszmában kecskeméti szempontból még minden rendben volt, hiszen bár szoros szettben, de győzni tudtak a hírös városiak. A második etapot ennél némileg simábban a hazaiak húzták be. Ezt követően mind a harmadik, mind a negyedik szettben az utolsó pillanbatokig kiélezett volt a játszma állása, de mind a kettőt a hazaiaknak sikerólt megnyerniük, így 3:1 arányban győzték le Nagy József csapatát.

Debreceni EAC–Kecskeméti RC 3:1 (–22, 18, 27, 27)

Debrecen, DESOK-sportcsarnok, 165 néző. V: Jámbor, Villás.

DEAC: Moret 11, Tóth A., Willian 21, Kiss I. 8, Almora 27, Bán 4. Csere: Bagics (liberó), Lovas 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

Kecskemét: Keen 1, Farkas P. 9, Boldizsár 7, Argilagos 23, Fundora 13, Baserio 12. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Bogdán. Vezetőedző: Nagy József.

– Férfias, kemény küzdelemben sikerült győzelmet aratni a Kecskemét ellen hazai pályán – értékelt a hazaiak vezetőedzője, Fodor Antal. – Rendkívül kiegyensúlyozott, szoros mérkőzésen a fiúk mind pszichésen, mind fizikailag jó teljesítményt nyújtottak. Örülünk a győzelemnek.

– A csapaton belüli egyet nem értés vezetett a vereséghez – foglalta össze a mérkőzésről, pontosabban saját csapatáról a véleményét lakonikusan Nagy József, a hírös városiak mestere.

A kecskemétiek december 4-én javíthatnak, akkor ugyanis örökrangadón fogadják a Kaposvárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában