Vidékfejlesztés

2022.12.03. 19:55

Átadták a felújított Piknik Parkot Bácsbokodon – galériával

A Bácsbokodi Német Nemzetiségi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében közel 10 millió forintot pályázott a Bácsbokodi Piknik park projekt megvalósítására. Az átadást december másodikán tartották, ahova ellátogatott Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője. Kovács László polgármester és a honatya köszöntését követően a gyermeksereg birtokba vette a Piknik Parkot.

Márton Anna

A gyerekek hamar birtokba vették a játszóteret.

Fotó: Márton Anna

A projekt keretében megvalósult a Bácsbokodi Piknik Park fejlesztése kültéri játszótéri elemek elhelyezésével. A projektet megelőző időszakban több fejlesztés is történt az ingatlanon : játszóteret alakítottak ki, a belső járdákat felújították. A projekt keretében megvalósult beruházás a Piknik Park felújítását és további bővítését foglalta magában, amely új szabadtéri játékelemek telepítésén keresztül valósult meg, hangzott el az eseményen.

A pályázó nemzetiségi önkormányzat törekedett arra, hogy csak olyan építési tevékenységek kerüljenek a projekt támogatásának terhére beszerzésre, amely saját illetőleg az együttműködő szervezetek általi teljesítésben nem valósíthatók meg.

A Piknik Parkban korábban meglévő egyes eszközök már nem feleltek meg a hatályos előírásoknak, így azokat lebontották. Az új eszközök telepítésével egyrészt a hatályos előírásoknak mindenben megfelelő játszótér került kialakításra, másrészt a park új termékkörrel egészült ki, ezáltal a felhasználási kör és felhasználási módok színesítését segítették elő.

A fejlesztéssel a park szolgáltatási köre bővült, amelynek legfontosabb eredménye, hogy azt a lakosság szélesebb körben tudja igénybe venni.

Megvalósult a települési szabadidőpark eszközparkjának fejlesztése, amelynek hatására Bácsbokod település élhetőbbé vált. A felújított, fejlesztett szabadidőpark lehetőséget biztosít a szabadidő természetben, friss levegőn történő eltöltésére.

További hatás és eredmény, hogy a projekt hozzájárul a település lakosságának egészségmegőrzéséhez a szabadidős programok biztosításával. A fejlesztés hozzájárul a közösség összetartozásának erősödéséhez, hiszen a szabadidőpark egy olyan találkozási pontként működik, ahol a település valamennyi korosztálya képviselteti magát, emelte ki köszöntőjében Kovács László polgármester.

– A Vidékfejlesztési Program támogatása révén jövő tavasszal újabb átadásra készülünk, ugyanis fitneszparkot alakítunk ki napelemes kandeláberrel, fitneszgépekkel. Külterületi sporteszközök, pingpong asztalok kerülnek ki a területre. Egy komplett szabadidőparkot alakítunk ki ahol a focipálya, a sportpark, a fitneszpark, a játszótér és a külterületi sporteszközök kompletten fogják valamennyi korosztály számára a megfelelő időtöltést biztosítani

 – mondta Kovács László polgármester.

Az elmúlt esztendőkben nagyon sokat fejlődött Bácsbokod, hangsúlyozta köszöntőjében Zsigó Róbert, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy annak lehet igazán segíteni aki tudja, hogy mit akar és a bokodiak tudják.

– Olyan fejlesztések valósultak meg amitől otthonosabb lett a település. Ebben a Piknik parkban ahol volt néhány játék, most sikerült bővíteni és emellett sikerült olyan eszközöket is beszerezni amelyeket nagyobb gyermekek vagy felnőttek is tudnak használni. Azt tudjuk mondani, hogy ez nem csak egy játszótér hanem egy közösségi tér lett ahová a szülők nagyszülők el tudják hazni a gyermekeiket, találkoznak egymással ők is, a gyerekek is telálkoznak. Olyan közösségi tér alakul itt ki amely otthonosabbá eszi Bácsbokodot  – fogalmazott Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában