Sikkasztás

2022.12.07. 07:56

Lezárt akta: nem létező mobilgarázsokat árult a kecskeméti csaló

Egy 39 éves kecskeméti férfi elemekből összeállítható autótárolót, később pedig mobilházakat hirdetett eladásra.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Mobilgarázst kerestek megvételre azok a gyanútlan áldozatok, akik az egyik internetes portálon egy kecskeméti lakos hirdetésére kattintottak. A férfi kedvező áron kínálta eladásra a különböző nagyságú, elemekből álló autótárolókat, így több tucat sértett le is csapott az olcsó ajánlatra – számolt be róla a rendőrség.

B. Tamás 2021 júniusa és szeptembere között legalább harminckét reménybeli vásárlóval kötött szerződést a különböző méretű garázsok leszállítására. 

Mindenkitől átvett kisebb-nagyobb összegű előleget, azonban már az ügylet lebonyolításakor tudta, hogy a szerződésben foglaltakat nem fogja teljesíteni, hiszen valójában egyetlen eladható mobilgarázzsal sem rendelkezett. 

Az ország különböző pontjain lakó sértettek ügyeiben a kecskeméti nyomozók kezdtek vizsgálódni. Kiderült, hogy a csaló egy idő után már mobilházak építését is hirdette, így még nagyobb – előlegként felvett – pénzösszegekhez jutott. Volt olyan károsult, akitől nyolcvanezer forintot csalt ki, az egyik sértett pedig két és félmillió forintot adott át a csalónak.

Kiderült, hogy a férfi három autót is átvett javításra, amelyekből az egyiket leadta egy autóbontóban, a másik két kocsi szervízelésére kapott pénzösszegeket pedig felélte.

A többrendbeli sikkasztással és 42 rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítható férfit a rendőrök 2021. október 20-án őrizetbe vették.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt lévő gyanúsított ügyében a nyomozást a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték. A keletkezett iratokat vádemelési javaslattal adták át a helyi ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában