Évindító

2023.01.28. 13:13

Tele vannak tervekkel a kecskeméti nyugdíjasok

Ebben az évben sem unatkozhatnak a nyugdíjas klubok városi szövetségének tagjai. A mozgalmas 2022 után az az esztendő is bővelkedik nyugdíjasokat megszólító programokban.

Sebestyén Hajnalka

Évindító klubvezetői értekezletet tartott a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége

Fotó: Nyugdíjas szövetség

A kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége számára már a január aktívan indult, három programot is tartottak. Először a Petőfi Sándor emlékére – a Petőfi Sándor Általános Iskolával közösen szervezett – műveltségi versenyt rendeztek. Nagy sikerrel debütált az első jótékonysági báljuk. A napokban pedig évindító klubvezetői értekezleten számolt be az elnökség az elmúlt év munkájáról, s terjesztette elő a 2023. évi  programot.

Az évindító klubvezetői értekezlet ünnepélyes részeként dr. Tiba Istvánt köszöntötték, aki elnökhelyettesként, majd elnökként 10 évig volt vezető tisztségviselője a szövetségnek. Munkája elismeréseként a Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Országos Szövetsége Díszoklevelet adományozott számára, melyet a vele járó ajándékkal együtt az értkezleten vette át.

Kormányosné Makai Eszter, a szövetség elnöke értékelte az elmúlt esztendő munkáját. A sikeres, már hagyománynak tekinthető sport- és kulturális rendezvények sorát emelte a Mozdulj! elnevezésű sportversenyek, a bibliaismereti verseny, az Aranyfürt kórustalálkozó, a művésztanár koncert, de mindezek mellett több új rendezvényt is tartottak, mint például a Generációk a családban konferenciát, Gyermekkorunk puzzle-darabjai című kiadványt és kiállítást, Tamási-emlékversenyt. 

2023-ra tervezett rendezvények között új programként elfogadták a nyugdíjasok juniálisa programot, továbbá a hagyományosan kétévente megrendezett kézimunka-kiállítást megújított tartalommal és formában, valamint a tekebajnokságot és a Petőfi 200 háromfordulós műveltségi csapatversenyt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában