Kerekes Alíz

2023.01.31. 16:38

A kultúra napja két díjat is hozott a kecskeméti diáklánynak

Újabb irodalmi sikert ért el Katedra Általános Iskola, Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakgimnáziumba járó Kerekes Alíz. A 10. osztályos diáklány egy nemzetközi pályázaton nyert díjat.

Sebestyén Hajnalka

Kerekes Alíz

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Alízról már többször írtunk. Az írás iránti szenvedélye gyermekkorában megmutatkozott, de a Covid alatt teljesedett ki e munkássága, akkor kezdett el pályázni írásaival. Már több novelláját beválasztották egy-egy antológiába. Vallja: a történeteivel szórakoztatni, elgondolkodtatni szeretne, és ösztönözni az olvasót, hogy a rohanó világban álljon meg egy percre és a pillanatban élje át az adott gondolat mélységeit.

Ezúttal nem novellával, hanem egy tanulmánnyal pályázott. A szlovák ipolybalogi székhelyű Palóc Társaság a magyar kultúra napja alkalmából hirdette meg tanulmányíró pályázatát. 

A 27. alkalommal meghirdetett tanulmányíró pályázatra 92 pályázótól 96 pályamű érkezett be. 

A pályázatra alapiskolások, középiskolások, valamint felnőttek jelentkezését várták. A Felvidékről összesen 45 pályamű érkezett, az anyaországból 24, Erdélyből 16, Délvidékből 5, illetve Kárpátaljáról 2. 

Minden korosztályban hirdettek magyar kultúra napja-díjat, kiemelt I. díjat valamint I., II., III. díjat. Emellett különdíjakat is átadtak. A középiskolások kategóriájában a kecskeméti Kerekes Alízt tüntették ki magyar kultúra napja-díjjal. 

Alíz a Magyar anyanyelvem, te szent, te drága! – Létem, jövőm, reményem témakört választotta, mert ezt érezte igazán közel magához. A 16 oldalas pályamunkát még a téli szünet előtt írta meg. E hét hétfőn pedig a Hírös Agóra Himnusz pályázatán is díjat vehetett át. A most elnyert díjak ismét megerősítették abban, hogy jó úton halad. Nagyon szeret írni, máris újabb pályázatokra készül. 

 

 

 

 

Kerekes László Zoltán, akinek kezdeményezésére alakult meg a helyi gitár klub 2020-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában