Támogatás

2023.02.01. 18:50

Két autóval járőrözhetnek a kerekegyházi polgárőrök

Három millió forintot nyert a Kerekegyházi Polgárőr Egyesület a miniszterelnökség a Városi Civil Alap „Járőrszolgálat bővítése” című pályázatán. A támogatási összegből a civil szervezet egy használt Dacia Duster gépjárművet vásárolt. 

Gulyás Sándor

Autót vásároltak a polgárőröknek. A képen (balról-jobbra) Dorcsák Krisztián és Kulcsár János.

Fotó: Gulyás Sándor

– Polgárőr egyesületünk folyamatosan tevékenykedik Kerekegyháza belterületén és külterületén egyaránt, hiszen nagyon fontos a tanyavilágban élők személy és vagyonvédelme is. Emellett biztosítjuk a városi rendezvényeket, valamint a helyi labdarúgó mérkőzéseket. Mivel folyamatos rendőri jelenlét nincs településünkön, kiemelkedően fontos feladatunk a lakossági járőrszolgálatok szervezése, a tetten ért bűnelkövetők feltartóztatása, és a rendőri szervek felé történő azonnali jelzése. Részt veszünk az eltűnt személyek felkutatásában, jelzést adunk, szerepet vállalunk a balesetek helyszínének biztosításában. Számos alkalommal értünk tetten bűnelkövetőket – foglalta össze a civil szervezet tevékenységét dr. Kelemen Márk polgármester, a Kerekegyházi Polgárőr Egyesület elnöke. 

Az egyesület kitűnő kapcsolatot ápol az önkormányzattal, a tanyagondnoki szolgálattal, a családsegítő szolgálattal, a mezőőrrel, a közterület-felügyelővel, postai kézbesítőkkel, háziorvosokkal, és nem utolsó sorban a lakossággal. A fokozott közterületi jelenlétnek köszönhetően a lakosság biztonságérzete folyamatosan nőtt. Ennek ékes bizonyítéka, hogy a város 2009-ben az ország legbiztonságosabb települése volt.

– Egyesületünk jelenleg 53 tagot számlál. Havi szinten átlagosan kilenc óra szolgálat jut egy polgárőrre. A rendőrökkel éves szinten négyszáz órát töltünk szolgálatban, látunk el bűnmegelőzési, közlekedési, rendezvénybiztosítási feladatokat. A pályázat keretében beszerzett gépjárművel kiegészülve, jelenleg két autó van az egyesület tulajdonában, ami hozzájárul munkánk hatékonyságának növeléséhez, erősítve a lakosok biztonságérzetét – tette hozzá a polgárőr egyesület vezetője.

A bűnmegelőzési feladatok szempontjából kiemelten fontos a város belterületén kiépített térfigyelő- kamerarendszer, ami a pályázati sikernek köszönhetően idén tizenkettő új eszközzel gyarapodik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában