Beruházás

2023.02.02. 19:00

Belterületi útszakaszokat újítanak fel Bácsalmáson

Három utcában 848 folyóméteren új aszfaltszőnyeg beépítést és közút korszerűsítést fognak majd elvégezni 106 millió forintos támogatással.

Juhász Jenő

Felújítják a Kossuth utca déli részét.

Fotó: Juhász Jenő

Ez derül ki abból az előterjesztésből, amit a csütörtök délután megtartott rendkívüli testületi ülésen tárgyaltak a városatyák. Bácsalmás Város Önkormányzata 2022 decemberében értesült a támogatói döntésről, s ezzel megkezdődhetett a Belterületi utak fejlesztése elnevezésű projekt megvalósítása. A támogatói szerződés megkötése folyamatban van, az ütemterv első szakaszában a megvalósításhoz szükséges előkészítési és tervezési feladatokat végzik el a szakemberek. A tervező szolgáltató kiválasztása érdekében egy helybeli és kettő bajai tervezőtől kérnek be árajánlatot a közeljövőben.

A beruházás során a Kossuth utca déli része (a Jovánovics utcáig), Kosztolányi utca (Szent István és a Kinizsi utca közötti rész) és a Rózsa utca teljes hosszában újulhat meg.

A kivitelezési munkák során (ami egy későbbi időszakra várható) elvégzik a padkanyesést és a burkolatszélek feltárását az érintett útszakaszokon. Az úttestek felújításánál kettő réteg aszfaltburkolatot alkalmaznak, a csatlakozó utcáknál pedig kiépítik a csatlakozóíveket. – olvasható az írásos anyagból.

A Rózsa utca teljes hosszában felújításra kerül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában