Időjárás

2023.02.03. 07:10

Havazásra is számíthatunk pénteken Bács-Kiskunban

Cikkünkből megtudhatja, milyen időjárásra kell készülnie pénteken.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A köpönyeg.hu szerint nyugat, északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható kiadós csapadék, eleinte havazás, majd havas eső, azonban az Északi-középhegység térségében és északkeleten végig havazhat. Az északnyugatira forduló szél egyre jobban megerősödik. Reggel 2, délután 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Mint írják, kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában