Tájékoztatás

2023.03.23. 18:35

Szelektív szigetek szűnnek meg Kecskeméten, de bővül az üveggyűjtők száma

A Pákozdi csata utca 2. szám előtti és az Akadémia körút–Forradalom utca sarkán lévő szelektív hulladékgyűjtő szigetet megszünteti március 31-gyel a Városgazdasági Nonprofit Kft. Kecskeméten – tájékoztatott a cég közleményében.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztáció

Ennek oka, hogy az edények mellett rendszeresen illegális hulladékot helyeznek el ismeretlenek. A társaság vállalta a gyakoribb ürítést is a gyűjtőszigeteken, viszont ez sem bizonyult eredményes megoldásnak. A két széchenyivárosi gyűjtősziget megszüntetését megelőzően az oda kihelyezett táblákon értesítik a lakosságot, melyen a legközelebbi üveggyűjtő helyszínt is jelzik.

A gyűjtőszigetek megszűnését követően a széchenyivárosi lakóközösség minden kedden tudja kihelyezni a szelektív hulladékot az ingatlanok elé, ahonnan elszállítják. A társaság arra kéri a lakókat, hogy a szelektív hulladékot csak a gyűjtés napján helyezzék ki, ezzel is csökkentve az illegális hulladék elhelyezésének lehetőségét.

A szelektív hulladék gyűjtésére szolgáló edényeket a társaság díjmentesen, folyamatosan osztja ki a társasházak részére. Az említett két szelektív hulladékgyűjtő sziget környékén lévő társasházak nagy része már megkapta a szelektív hulladéktároló edényeket, a kiosztás folyamatosan zajlik.

A megyeszékhelyen folyamatosan bővítik az újrahasznosítható üveggyűjtés lehetőségeit is: több élelmiszerbolthoz üveggyűjtő edényeket helyeznek ki, melyek ürítését díjmentesen vállalják. Április 1-től az Akadémia körúton lévő Univer ABC-nél biztosítják az újrahasznosítható üveggyűjtést. Szintén április 1-től a Rávágy téri Univer ABC előtti Kubio építményben két 1100 literes hulladéktároló edényt helyeznek ki üveggyűjtés céljából. A gyűjtőkbe csak üveg helyezhető el, minden egyéb illegális hulladéknak minősül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában