Labdarúgás

2023.05.30. 19:28

Bokodon a fél falu összecsapott a másik felével – galériával

Egy nagyon szép, jellegzetes, és egyedinek mondható hagyományt ápoltak az idei esztendőben is pünkösd alkalmából Bácsbokodon, ugyanis az idén is megrendezték azt a labdarúgó mérkőzést, amelyen a fali egyik fele csap össze a másikkal, az Alvég a Felvéggel.

Vincze Miklós

A bácsbokodi alvég és felvég csapata

Fotó: Jarmaczkiné Ispánovics Judit

Bár 2020 előtt volt egy rövid időszak, amikor megszakadt ez a nemes hagyomány, Aladics Tamás azonban a újra életre keltette azt a bácsbokodi szokást, amelynek keretében – legyenek bár profik vagy amatőrök – a labdarúgásra és a bizonyításra kedvet érzők pályára léphetnek a bácsbokodi Alvég vagy a bácsbokodi Felvég csapatában, persze ki a falu mely végébe tartozik, aszerint. Az idén tizennégy, illetve tizenhárom fő jelentkezett. A mérkőzést a bokodi nagypályán, a két 16-os között vívták meg, ötször két méteres kapura, a találkozó kétszer húsz percig tartott. A végig szoros találkozót a kék-fehérben pályára lépő Alvég nyerte meg.

– Szerencsére már az elején megszereztük a vezetést, és ami nagyon fontos, még az első félidőben sikerült 2–0-ás vezetésre szert tennünk – tekintett vissza Aladics Tamás, aki nem csak szervező volt, de csereként is erősítette az Alvég csapatát. – A második játékrész derekán aztán szépített a Felvég, és mi tagadás, a hajrában nagyon jöttek ránk, de végül sikerült kibekkelnünk, és 2–1-re nyerni – jelentette ki, és elmondta, hogy a teljességhez hozzátartozik, hogy az Alvég csapatának az átlagéletkora az idén magasabb volt az ellenfélénél, ennek is tudható be, hogy beszorultak a végén, ám így annál nagyobb bravúrnak számít a baráti mérkőzésen aratott győzelem. Amit baráti vacsora követett a pályán, Ott Tibor állta a közös étkezést, azaz látta vendégül mind a két csapatot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában