Bíróság

2023.06.07. 15:57

Halálos baleset: felfüggesztett börtönre ítélték a vonat elé hajtó kecskeméti férfit – galériával

A Kecskeméti Járásbíróság jogerősen egy év négy hónap fogházbüntetésre ítélte és két évre eltiltotta a járművezetéstől azt az 59 éves kecskeméti férfit, akivel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, valamint közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség. A börtönbüntetés végrehajtását három évre felfüggesztette a bíróság − közölte a Kecskeméti Törvényszék.

Horváth Péter

Egy 51 éves nő halt meg a balesetben

Fotó: MW-archív

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a férfi a feleségével tavaly március 18-án, az esti órákban Hetényegyházán egy földútra kanyarodott, amit vasútvonal keresztezett. A vasúti átjáró sem sorompóval, sem lámpával nem volt biztosítva és a férfi úgy kanyarodott rá a sínekre, hogy nem győződött meg arról, ezt biztonságosan megteheti-e. Ezért nem észlelte a jobbról szabályosan érkező vonatot. A törvényszék közleménye szerint a vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 kilométeres sebességgel a személyautó jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolva állt meg – írja a birosag.hu.

A baleset következtében a feleség olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, de a férfi is súlyos sérüléseket szerzett.

Az előkészítő ülésen a férfi a bűnösségét beismerte, a tárgyalásról lemondott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában