Labdarúgás - NB III.

2022.05.15. 20:00

Popescu gólja döntött Törökszentmiklóson

Mutatjuk az NB III.-as labdarúgó-mérkőzések eredményeit.

A lila mezes csabai Czvalinga Áron küzd a labdáért /Archív fotó: Imre György/

Fotó: Imre György

FC Tiszaújváros–Békéscsaba 1912 Előre II 6–0 (3–0)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Tiszaújváros, 150 néző. V.: Práth D. Tiszaújváros: Herceg – Gelsi, Mahalek (Vasziljevics, 53., Horváth T., 69.), Tóth S. (Pap Zs., 69.), Bocsi (Lehóczki, 26.) – Nagy P., Vitelki B., Géringer, Lőrincz – Bartusz (Nagy D., 53.), Gottfried. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Békéscsaba II: Tóth A. – Szabó Zs., Sipaki (Bacsa, 67.), Czvalinga (Borbély, 82.), Kasik (Zahorán, 74.) – Styecz (Marik, 67.), Bónus, Farkas B., Varga T. – Mágocsi (Cservenák, 67), Oláh Á. Edző: Mészáros Márk.

A szöglet után már az elején vezetést szerzett a rutinos, összeszokott csapat benyomását keltő Tiszaújváros. A folytatásban is a hazai együttes dominálta a mérkőzést, főként a rögzített helyzetből elvégzett rúgásai állították megoldhatatlan feladat elé a csabai fiatalokat. A vendégek keveset birtokolták a labdát, ezáltal a kapuig sem igazán tudtak eljutni. Komoly változás a szünet után sem állt be, a hazai gárda újabb gólokkal biztosította be megérdemelt sikerét. A látogatók előtt csak az utolsó negyedórában nyílott több lehetőség a szépítésre, de valamennyi helyzetük kimaradt.

G.: Nagy P., a 6., az 52., Gelsi, a 18., Géringer, a 35., az 59., Pap Zs., a 73. percben. Jó: Nagy P., Géringer, Vitelki B., ill. senki.

Mészáros Márk: – A heti felkészülésünk minősége, illetve a keretünk szűkös létszáma borítékolta, hogy nehéz mérkőzésünk lesz. Ennek ellenére az akarati tényezők mellett nem tudok és nem is akarok elmenni. Lehet rosszul játszani egyénileg és csapatszinten, de ilyen lélektelenül és akarat gyengén nem. Nehéz bármilyen szakmai értékelést adni a mérkőzésről, az egyedüli pozitívum, hogy véget ért.

   

Törökszentmiklósi FC–Füzesgyarmati SK 0–1 (0–0)

Labdarúgás NB III.-as-mérkőzés. Törökszentmiklós, 150 néző. V.: Altorjay. Törökszentmiklós: Zsibrita – Lakatos K., Kiss Cs., Gusztafik (Héder, 66.), Gyürki, Telinger (Rimóczi, 66.) – Orovecz, Tóth N. (Pupork, 85.), Csúri D. (Kinyig, 71.) – Katona, Pataki Zoltán. Edző: Gergely Mátyás.
Füzesgyarmat: Fildan – Nagy N., Oltean, Lippai, Pataki Zalán – Achim Á. – Borbély, Bartók (Márkus, 91.), Hussein (Bukor, 81.), Cigan – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Szabados Tamás.
A sereghajtó hazaiak gondosan visszarendeződve, kezdettő kontrákra játszottak, de túlságosan sok egyéni hibát követtek el ahhoz, hogy ebből eredményesek lehessenek. A gyarmatiak nem túl nagy intenzitással, de folyamatosan szőtték a támadásokat és építették ki a helyzeteket. Többször sikerült a védelem mögé kerülniük, a beadásaik pedig rendre zavart okoztak. Akadtak tiszta lövőhelyzeteik is, ezek viszont nem állították megoldhatatlan feladat elé a hazai hálóőrt.

Szünet után is hasonló mederben folyt a játék. Fildan kapusnak mindössze egyetlen védeni valója akadt az egész félidő során. A vendégek technikai fölényben voltak, csak idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a vezetést. A 69. percben jött el az alkalom, amikor Pataki Zalán bal oldali beadására Popescu érkezett pontosan, aki 5 méterről fejelt a hálóba, 0–1. A sárrétiek az utolsó negyedórában labdatartásra rendezkedtek be, a vendéglátókban nem volt annyi támadópotenciál, hogy veszélyt jelentsenek a gyarmatiak győzelmére.

G.: Popescu, a 69. percben. Jó: Pataki Zoltán, Orovecz, ill. Oltean, Pataki Zalán, Bartók.

Boros Tibor: – Jelen helyzetünkben szakmailag egyértelműen sikerként könyvelem el a mai győzelmet. Ezzel a sikerrel megtörtük a jeget is, hiszen először nyertünk a mezőny utolsó öt csapata ellen ebben a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában