Túra

2022.05.22. 15:55

Körös-körül tekertek a békési kerékpárosok

Tekerj a zöldbe! címmel rendezett kerékpártúrát Körös-körül a Békési Fiatalokért Egyesület vasárnap. Az 50 kilométeres táv során a résztvevők Békésről indulva érintették Szanazugot, Gyulát és Gerlát is, majd a megye névadó településére értek vissza.

P. G.

Fotók: Gazsó János

Serfecz Dávid, a Békési Fiatalokért Egyesület elnöke lapunknak elmondta, többségében békésiek vettek részt a reggel kezdődő programon, de Békéscsabáról is érkeztek érdeklődők, összesen negyven vágtak neki a félszáz kilométeres túrának. A vasárnapi békési kihíváson a legfiatalabb túrázó 12 éves, a legidősebb 72 évesen tekerte le a távot. Hozzátette, az eseménnyel kapcsolódtak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) Tekerj a Zöldbe! című sorozatához, amelynek célja, hogy a résztvevők bárki által teljesíthető kerékpártúrákon fedezzenek fel népszerű, illetve kevésbé ismert természeti, valamint kulturális célpontokat. A kezdeményezés helyi szervezetek bevonásával, az Aktív Magyarország támogatásával zajlik.

Serfecz Dávid kifejtette, a túra azért kapta a Körös-körül nevet is, mert jelentős részében a folyó közelében haladtak. 

Idén egyébként még több ilyen lehetőségre várják majd a sportembereket, lesz például Tekerj a zöldbe! Feketén-Fehéren is, ez utóbbi, elnevezésének megfelelően a Fekete- és a Fehér-Körös vidékét érinti majd.

A sportemberek vasárnapi útjuk során kerékpároztak különleges természeti környezetben, de például jártak Gyulán a várnál és a Százéves cukrászdánál is. A szervező egyesület elnöke kérdésünkre kiemelte, kellemes környezetben gáton, kerékpárúton, illetve közúton is haladtak. A visszajelzések szerint a résztvevők kellemesnek találták a körülményeket, virágzik a bodza, az akác, ami még különlegesebbé tett mind az utat, mind a természet illatát. A biciklisek számára kikapcsolódást jelentettek az együtt töltött órák.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere is végig tekerte a túrát. A célba érkezést követően elmondta, nagyon fontos tartja a kerékpározás, a természetben, a szabad levegőn történő sportolás népszerűsítését.  

– A túrán megcsodálhattuk a tájat. Ezek a túrák egyénileg is különlegesek, de csapatban még egyedibbé válik az élmény – hangsúlyozta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában