Labdarúgás/Galériával

2022.05.25. 20:53

Hat év után ismét a Körösladányé a Békés Megyei Kupa

Mezőmegyer SE–Körösladány MSK 2–4 (1–3)

G. P.

Fotók: Kiss Zoltán

Békés Megyei Kupa labdarúgó-mérkőzés, döntő. Békéscsaba, 1600 néző. V.: Hajdú D. Mezőmegyer: Kun – Kecskeméti (Horváth B.), Kerekes (Szabó T.), Séllei, Tóth G. (Fehérvári), Vozár D. – Benyó (Nyúl), Barkász – Balogh M., Balog K. – Lukács (Kovács P.). Edző: Zsiros György. Körösladány: Nagy B. – Malkócs (Papp Zs.), Wéber, Szántó, Bakk (Murvai) – Ruzsa, Zelenyánszki – Czirok, Csicsely (Murvai), Burai (Kisari) – Farkas J. (Milek). Edző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Gólszerző: Kecskeméti a 7., Balogh M. a 78., ill. Farkas J. a 32., Csicsely a 36., Ruzsa a 43., Urbán a 84. percben. Kiállítva: Vozár D. (második sárga lap után) a 50. percben.

Lapunk sportújságírója, Verasztó Lajos végezte el a kezdőrúgást.

A Körösladány lépett fel támadólag, a 7. percben egy villámgyors kontra után Kecskeméti előbb a kapusba, majd a visszapattanót Nagy Bálint fölött a hálóba emelte. A folytatásban a ladányiak éke, Farkas János játszotta a főszerepet. A 18. percben előbb a kapufára fejelte a labdát, majd a 32. percben már a kapus fölött a hálóba.

A Megyer újra megszerezhette volna a vezetést, Benyó bombája ugyanis a felső lécen csattant, igaz az asszisztens időközben beintette a lest. A 36. percben Csicsely egy lepattanó labdát közelről passzolta a hálóba, megfordítva az eredményt. A ladányiak középpályása tevékeny szerepet játszott a sárrétiek harmadik góljában, aki Ruzsának adott remek labdát, ő pedig biztosan lőtt a hálóba.

A 2. félidőben inkább a mezőnyben pattogott a labda, az 50. percben tíz emberre fogyatkozó megyeriek a védekezésre rendezkedtek be, ugyanakkor a ladányiak sem erőltették túlságosan a támadásokat.

A 78. percben váratlanul szépített a Mezőmegyer, Balog Krisztián lódult meg a bal oldalon, áttette a labdát a jobb oldalra, Balogh Milán pedig 10 méterről a léc alá lőtte a labdát. Gyorsan érkezett a válasz, egy középre érkező labdát a védők röviden fejelték ki, az érkező Urbán pedig közelről a hálóba vágta a labdát. Több gól már nem esett, a megye egyes bajnok biztosan nyerte a mérkőzést.

A Körösladány 2016 után másodszor hódította el a Békés Megyei Kupát. A döntő két résztvevője automatikus résztvevője a Magyar Kupa országos 128-as főtáblájának.

A mérkőzést megelőzte a Békés Megyei Ifjúsági Kupa döntője, melyet a Körösladány kaparintott meg, miután 1–0-ra legyőzte a Gyomaendrőd csapatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában