Szociális bérlakások

2022.05.26. 15:40

Városi tulajdonba vennék a békési iskolát

Csütörtöki ülésén a békési képviselő-testület úgy döntött, hogy kezdeményezi és kérelmezi az államnál a Vásárszél utca 6. szám alatti kivett középiskola elnevezésű, 4977 négyzetméteres ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adását – jelentette be a grémium tanácskozását követő sajtótájékoztatón Kálmán Tibor.

P. G.

Fotó: Gazsó János

Békés polgármestere elmondta, amennyiben visszakapják az épületet, ott szociális bérlakásokat alakítanának ki pályázati források segítségével. Kiemelte, várhatóan egy hosszú folyamat elé néznek, ugyanakkor bíznak a gördülékeny birtokbaadási eljárásban.

Kálmán Tibor beszámolt arról is, hogy a testület döntése értelmében földhasználati jogot alapító szerződést kötnek a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-vel a Szarvasi út 64/1. szám alatti ingatlanra. 

Az együttműködés egyik következő részeként egy hulladékudvart alakítanak majd ki a területen, az érintett Murony felé vezető úton már jelenleg is működik az inert hulladéklerakó, a bejelentett beruházás pedig újabb fontos fejlesztés lesz a város életében.

– Az új létesítmény minden békési lakos számára megkönnyíti a hulladéklerakást, így mérséklődhet az illegális lerakás aránya, és csökkenhet a szétdobált szemét – tette hozzá. – A hulladékudvar megszületése motiváló erőt is jelenthet.

Az önkormányzat ismét kiírta a Vállalkozói Alap elérését célzó pályázatunkat, amellyel a helyi vállalkozások eszközbeszerzését segítik. A 6,2 millió forintos keretre várják a pályázatokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában