Pénteki csúcsok

2022.07.01. 18:47

Hőség top 10: Békés megye mindent vitt

Bár az országos melegrekord nem dőlt meg, több helyen mértek 39 fok feletti hőmérsékletet pénteken. A top 10-ben öt Békés megyei helyszín is szerepel.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldal

Megvan a 40, és 39 fok is több helyen lett, mint  csütürtökön. Országos rekord mégsem dőlt, a 41,3 fok nem forgott veszélyben – írták az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán. A pénteki top 10-ben ötször szerepel szűkebb hazánk, konkrétan a szeghalmi szivattyútelep, Körösladány, Dévaványa, Mezőkovácsháza, Sarkad Malomfok.

Az előrejelzés szerint az érkező hidegfront nyomán pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, de keleten így is több helyen 35 fok felett alakul a csúcsérték. A hétvégén többfelé várhatók záporok, néhol heves zivatarok is.
A következő napokban viszont ismét melegszik a levegő, hétfőn ismét 39 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában