Labdarúgás - NB II.

2022.08.07. 21:11

Hatot lőtt a Kazincbarcikának az Előre - galériával

Békéscsaba 1912 Előre–Kolorcity Kazincbarcika SC 6–1 (1–1)

Archív fotó

Fotó: Für Henrik

NB II-es mérkőzés. Békéscsaba, 1340 néző. V.: Nazsa (Szilágyi N., Tőkés). Békéscsaba: Bukrán – Puskás, Albert, Fazekas L., Mikló – Horváth P. (Farkas M., 87.), Zvara, Kitl M. (Varga T., 87.), Talpalló (Czékus, 61.) – Máris (Hamed, 69.), Lukács R. (Váradi, 69.). Vezetőedző: Brlázs Gábor. Kazincbarcika: Megyeri II G. – Szemere, Ur, Szekszárdi, Süttő – Székely D. (Kálnoki-Kis Zs., 64.), Pálinkás (Laczkó, 64.), Nagy J. (Sztankó, 73.), Heil, Csatári (Rédling, 77.)  – Kurdics (Ádám, 64.). Vezetőedző: Varga Attila

Sárga lap: Kitl a 12., Megyeri II. a 26., Lukács R. a 43., Heil a 47. Ur a 53., Kurdics az 59., Szekszádi és Süttő a 89. percben.

Szögletarány: 7:2 (3:1)

25. perc: Nagy János Patrik tértölelő átadása után Heil Valter 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelt, 0–1.

26. perc: Fazekas Lóránt lőtte a saját térfeléről előre a labdát, ami a 16-oson belül helyezkedő Márishoz került, akit azonban a kifutó Megyeri elsodort. A kapus sárga lapot kapott, a Csaba pedig büntetőt, amit Lukács Raymond a jobb felső sarokba bombázott, 1–1.

51. perc: Zvara iramodott meg középen, Heil Valter pedig a 16-os vonala előtt buktatta, s mivel már volt egy sárgája, Nazsa játékvezető kiállította.

54. perc: Még a Zvara buktatásáért megítélt szabadrúgást Kitl végezte el, aki ballal 18 méterről a felső kapufára bombázta a labdát, ami a gólvonal mögé pattant, 2–1.

74. perc: Jobb oldali csabai szöglet után a frissen beállt Váradi kapcsolta le a labdát, majd éles szögből 7 m-ről jobbal lőtt, a labda Megyerin megpattanva a kapu közepébe hullott, 3–1.

81. perc: Hamed robogott el a jobb oldalon, beadott, de a labdába Rédling kézzel beleért, 11-es! A büntetőt Horváth Péter jobbal a jobb alsó sarokba helyezte, 4–1.

84. perc: Hamed ezúttal a bal oldalon tűnt fel, pontosan lőtt középre és Váradi közelről, egy védő szorításában a bal alsóba fejelt, 5–1.

90+2. perc: Ismét Hamed volt a főszereplő, aki szépen tette középre a labdát, Czékus levette és 6 m-ről jobbal a jobb alsó sarokba helyezett, 6–1.

Jó: az egész csapat, ill. Pálinkás.

Az első negyedóra az ismerkedés jegyében telt, még helyzetecskét sem láttunk, aztán hirtelen beindultak a csapatok, a 25. percben előbb egy szépségdíjas ívelés után Heil Valter fejjel, majd egy percre rá büntetőből Lukács Raymond bizonyult eredményesnek. A játékosok nem riadtak vissza a keménykedéstől sem, de a játékvezető sokáig türelmes volt, végül az első 45 percben csupán két sárgát osztott ki, mindkettőt a hazai játékosnak.

Szünet után a barcikaiak Heil kiállításával tíz főre fogyatkoztak, a csabaiak pedig innentől kezdve vérszemet kaptak és egymás után lőtték a gólokat, végül közönségszórakoztató mérkőzésen biztos győzelmet arattak.

Brlázs Gábor: – Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, az elején viszont egy egyéni hibából hátrányba kerültünk, de fordulópont volt, hogy két percen belül sikerült egyenlíteni. Onnantól végig kézben tartottuk a mérkőzést és megérdemelten győztünk, bár a gólkülönbség lehet, hogy túlzó.

Varga Attila: – Nagyon csúnyán kikaptunk, de nem vagyok ideges, mert nincs miért. Tudtuk, hogy frissen feljutott csapatként nem csak az ellenfelekkel kell megküzdenünk ebben az osztályban, de ami itt történt az egy nagyon szemtelen munka volt egy ember részéről. Az, hogy a tíz kezdőből nyolcat „kisárgáznak”, úgy, hogy a csabai játékosoknak csak éppen virágot nem vitt, azt nyugodtan nevezhetem szemtelennek. Gajdács Pál

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában