Illegális csővezeték

2022.08.10. 14:08

Szennyezik a békésszentandrási holtág vizét - videóval

Békésszentandráson feltételezhetően több vízparti ingatlannál is illegális csővezetékeken keresztül vezetik a szennyvizet a Holt-Körös vizébe.

V. E.

Illusztráció: Shutterstock

Az utóbbi években tapasztalhatóan megnőtt az idegenforgalom Békésszentandráson, különösen a vízparti szálláshelyeket illetően, melyek kiadása sajnos negatív jelenségeket is hozott magával – írta meg a napokban a település önkormányzata. Kifejtették, a vízparti ingatlanokban időnként előforduló hangoskodás mellett – ami a rendőrség közreműködésével kezelhető – megjelent egy új probléma, mégpedig a holtágak vizének tisztázatlan eredetű és minőségű használt vizekkel, és esetenként szennyvízzel történő szennyezése. Hangsúlyozták, a helyzet mára tarthatatlanná vált, ezért az illetékes környezetvédelmi és vízügyi hatóságok az önkormányzat közreműködésével a jövőben fokozott és rendszeres ellenőrzéseket tartanak az illegális szennyező források, és a különféle, a holtágba vezető csővezetékek felderítésével, megszüntetésével és szankcionálásával kapcsolatban.

Kiemelték, a fent említett ellenőrzések valamennyi üdülőkörzetre vonatkoznak, és az illegális csővezetékek felderítése mellett kiterjednek a szennyvíztározók méretére, szivárgásmentességére, valamint a keletkező szennyvíz szabályszerű elhelyezését bizonyító számlák meglétére is. Végül kifejtették, kérnek minden jóérzésű, és a környezetért felelősséget érző ingatlantulajdonost, illetve vendéget, hogy segítsenek megóvni a térség páratlan szépségű természeti értékeit. Amennyiben pedig szennyezést észlelnek, azt minél pontosabb helymeghatározással, és lehetőleg felvételekkel dokumentálva jelentsék be a [email protected] e-mail címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában