Átadó

2022.08.19. 14:54

Szeptembertől minden eleki csemete helyben járhat bölcsődébe - galériával

Szeptember elsejétől megnyitja kapuit az új, városi bölcsőde Eleken. Szelezsán György polgármester az intézmény péntek délelőtti átadóján kifejtette, a településnek önálló, saját fenntartású bölcsődéje 1992-ben zárta be kapuit. Ezután az elekieknek egészen 2018-ig kellett várniuk, hogy helyben legyenek bölcsődei férőhelyek.

V. N.

Fotó: Lehoczky Péter

– Ugyanis ekkor kezdte meg működését pályázati forrásból a 7 férőhelyes városi fenntartású Mini Bölcsőde, az óvodánk hármas számú telephelyén. 2020-tól pedig a 14 férőhelyes Gocz Elvira Családi Bölcsőde is lehetőséget biztosít a családok részére, hogy gyermekeiket elhelyezzék. De még ezután is hosszú volt a várólista, nem tudtunk elég bölcsődei férőhelyet biztosítani. Ezért nagy öröm a számunkra, hogy ugyancsak TOP-os pályázatból, valamint további kiegészítő kormányzati támogatásból szeptemberben egy új épületben megnyitja kapuit a 14 férőhelyes új bölcsődénk – ismertette a városvezető.

Hozzátette, az intézmény műszaki paraméterei és felszereltsége alapján a legmodernebbek közé tartozik a megyében. A közel 290 millió forintból megvalósított létesítményben, az új bölcsődei dolgozók a mai kornak megfelelő helyen, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelve várják a gyermekeket.

– A demográfiai adatokat és a családok igényeit ismerve bátran ki merem jelenteni, hogy így már minden eleki gyermek számára lesz helyben, bölcsődei férőhely. De emellett bízom benne, hogy az igények száma évről évre növekedni fog, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre több gyermek születik majd – fogalmazott a polgármester.

Az átadón Szegedi Balázs, a megyei önkormányzat alelnöke úgy fogalmazott: csak akkor van jövőnk, ha azt a gyermekeinkre, és a gyermekeinknek építjük.

– Legyen ez a bölcsőde egy világítótorony, amely a szebb élet reményét hirdeti – kívánta az alelnök.

Az eseményen dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta: a bölcsőde megnyitásával az önkormányzat három új munkahelyet biztosít, továbbá ezzel a fejlesztéssel immár 35 család csöppségeinek nyújt bölcsődei ellátást a város. És bár a bölcsődei férőhelyek biztosítása nem kötelező, a képviselő úgy véli, az ilyen korú apróságoknak a folyamatos kimozdítása, más településre utaztatása nagyon nehéz kihívás az egész családnak. Ezért is fontos szerinte, hogy a gyerekek elhelyezése helyben megoldható legyen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában