Gyulai bemutató

2022.10.04. 07:40

Felkészült a megyei culinary team a luxembourgi gasztrovébére

Túl vannak az utolsó felkészülésen a Békés Megyei Culinary Team tagjai, akik november 26–30. között szerepelnek a luxembourgi szakács- és cukrászvilágbajnokságon.

Ny. L.

Békés megye gasztronómiájának jó hírét szeretnék vinni a világba

Fotó: Bencsik Ádám

Ambrus György olimpiai aranyérmes mesterszakács, a culinary team menedzsere hétfőn este a gyulai Zsigmond-konyhán tartott bemutatón elmondta, megkapták immáron díszegyenruhájukat és versenyöltözéküket is. A főpróbát a versenyételekkel november 9-én tartják, szintén a Zsigmond-konyhán. 

 

– Csapatban és egyéniben is indulnak a culinary team tagjai – hangsúlyozta Ambrus György. – A gárda csapatkapitánya Szeidler Zsolt, további tagjai Nyári János, Sávodi Márk, Herédi Péter szakácsok, valamint Pásztor Tibor cukrász. Szeidler Zsolt, Nyári János és Sávodi Márk egyéniben is megméretteti magát. A csapat felkészítője továbbra is Varga Károly abszolút világbajnok mesterszakács. Ambrus György Krisztián világbajnok mesterszakács az ételszobrászatban segíti a csapatot, Szokai Imre és Vozár László a logisztikáért és a háttérmunkálatokért felel. 

A culinary team menedzsere kitért arra, ismét Békés megye gasztronómiájának jó hírét szeretnék vinni a világba. Ennek megfelelően állították össze versenyételeiket. Az alapanyagok között megtalálható a szürkemarha, a mangalica, a Békés megyei erdők vadjainak húsa, a gombák, zöldfűszerek is. A cél továbbra is az, hogy mindenki éremmel a nyakában térhessen majd haza az egyik legrangosabb világeseményről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában