Átadó

2022.11.30. 13:57

Megnyílt a kétegyházi kastélypark - galériával

Újra látogatható több év után a nagyközönség számára a kétegyházi kastélypark, amelyet szerdán adtak át ünnepélyesen a helyi általános és középiskolások műsorával.

L. B.

Dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester, mögötte Vári László, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum (AASZC) kancellárja és dr. Horváth József, az AASZC főigazgatója

Fotó: Für Henrik

Sokak álma teljesült azzal, hogy ismét látogatható a kétegyházi kastélypark – mondta dr. Rákócziné Tripon Emese polgármester, aki a közösségi oldalakon a hír kapcsán megjelent hozzászólásokból is idézett. Volt, aki azt írta, hogy rengeteg gyermekkori élmény köti a kastélyparkhoz, volt, aki úgy fogalmazott, hogy gyermekkora legcsodásabb pillanatait töltötte itt, volt, aki azt mondta, szívesen barangol majd ott gyermekeivel, ahol egykor gyermekként ő is járt.

Emlékeztetett, tíz éve volt egy aláírásgyűjtés, hogy nyissák meg ismét a nagyközönség számára a kastélyparkot. Akkor az akció kapcsán úgy fogalmaztak, hogy a kastélyparknak történelme van, otthont adott búcsúknak, számháborúknak, versenyeknek, sportnapoknak, majálisoknak, illetve remek színhelye lehet táboroknak, szakköröknek, valamint sportolási és kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Hangsúlyozta, az elmúlt években lezajlott egyeztetések után háromoldalú megállapodás született a középiskolát fenntartó Alföldi Agrárszakképzési Centrum (AASZC), az önkormányzat és a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület között, hogy a kastélypark megújulhasson és biztonságosan látogatható válhasson. Ennek érdekében többek között megvizsgálták a fákat, a veszélyeseket kivágták, kitisztították a terepet, sétányt alakítottak ki, valamint térfigyelő kamerákat szereltek fel.

A pihenés és a találkozás helyszíne

Vári László, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum kancellárja azt mondta, hogy a park a pihenés, a kikapcsolódás, a találkozás, egyben a menedék és a megnyugvás helyszíne, ahol otthon érezheti magát a látogató. Lehetőséget kínál a természet megismerésére is, ami azért lényeges, mert ez figyelmeztet az egészséges életmód, a környezeti harmónia megóvásának fontosságára. Úgy véli, a szép környezet is nevel, és szólt a környezetvédelemről, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni egyetlen szakmában sem, főleg az agrárium területén nem. Kiemelte, a park, amely egyben közösségi színtér is, segít abban, hogy a természet legyen a természetes közeg mindenki számára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában