KHESZ

2022.12.03. 20:03

Több mint 216 mázsa halat telepítettek a megyei vizekbe csak novemberben

Több mint 216 mázsa halat telepített a Körösvidéki Horgász Egyesület Szövetsége (KHESZ) novemberben az által kezelt horgászvizekbe.

P. G.

A telepítések folytatódnak

Forrás: KHESZ Facebook-oldala

Mint erről szóló Facebook posztjában a KHESZ kiemelte, a horgászati-vízkezelői hasznosítást végzők számára jól ismert tényező, hogy a késő őszi telepítési lehetőségeket a mennyiség-, faj- és korosztály szerinti állomány-összetételt már hangsúlyosan a halgazdaságok halkészleteinek év végi „kifutása” határozza meg. Kifejtették, haltermelői kapcsolataiknak köszönhetően a korábbi esztendőkben a halszállító járművek egészen decemberig járták vizeink partját és ez most sincs másképp. Novemberben a csapadékosabbra fordult időjárás mellett is sorra érkeztek a halászállítmányok, az előbb vízszintcsökkentett, majd erőteljesen áradó folyók miatt, jobbára holtágakhoz és a csatornákhoz.

Forrás: KHESZ Facebook-oldala

Összesen 21 ezer 644 kiló halat helyeztek ki, amely mennyiségben a predátorokat 213 kiló nagyobb- (1-1,5 kg-os), illetve 855 kiló kisebb termetű (0,5 kg-os) csuka és 951 kiló 1-2 nyaras süllő képviselte. A békés halakból 1014 kiló compó; 1276 kiló háromnyaras ponty; 887 kiló extra méretű ponty (6-8 kg-os); valamint 16 ezer 644 kiló 1-3 nyaras dévérkeszeg került tartályba, majd onnan vizeinkbe.

Forrás: KHESZ Facebook-oldala

A telepítéseknek nincs vége, az idei halasítások lezárásaként még kisebb tételekben dévérkeszeg, süllő és sügér is várható.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában