Kézilabda – NB I. B, nők

2022.12.03. 19:59

Az Algyő lefékezte a tartalékos Orosházát

Négy veretlen mérkőzés után maradt alul újra a másodosztályban az ONKC.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt hetek bravúros eredményei (az Eger, a Kispest, a Szombathely és a Kozármisleny ellen) és négy veretlen mérkőzés után megfogyatkozva lépett pályára az egyik közvetlen rivális Algyő otthonában szombaton a lendületben lévő Orosháza a női kézilabda másodosztályban. Bíró Petra, Kenyeres Barbara, Prozlik Titanilla és Zavaczki Boglárka sem tarthatott társaival betegség, illetve kisebb sérülések miatt, mindez pedig jelentősen behatárolta a tíz mezőnyjátékossal és két kapussal kiálló Morva Zoltán orosházi vezetőedző lehetőségeit.

A kiegyenlítettebb első félidő után a hazaiak az eladott labdákat, technikai hibákat és rontott lövéseket pillanatok alatt megbüntették és a hajrára teljesen felőrölték az elfogyó és kevés cserével rendelkező orosháziakat. Az algyőiek biztos győzelmükkel megelőzték a tabellán az ONKC-t.

Levendula Hotel Algyő–Oxxo Energy Orosházi NKC 28–20 (14–13)

NB I. B-s női mérkőzés. Algyő, 150 néző. V.: Bába S., Horváth P. Orosháza: Bálint A. – Ludvig 2, Vörös 3, Repák 1, Ács 1, Baráth 4 (1), Iván E. 6 (4). Csere: Szőke (kapus), Mikula 3, Gara, Patyi, Bedron. Vezetőedző: Morva Zoltán. Az Algyő legjobb dobói: Szepesi 6, Miklós 6 (2). Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/8.

Morva Zoltán: – A különbséget túlzónak érzem még annak fényében is, hogy néhány meghatározó játékosom nem tudott pályára lépni. Nagy baj azonban nem történt, ezt mondtam a lányoknak az öltözőben is. Most pihenünk két napot, ami ráfér a csapatra. A Komárom ellen szeretnénk javítani a jövő hétvégén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában