Filharmónia

2022.12.05. 13:58

Békéscsabán hallhatjuk a Budapesti Fesztiválzenekart

December 13-án, kedden este 7 órától a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációját hallhatják a Filharmónia Magyarország bérletesei a megyeszékhelyen, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Beol.hu

A fesztiválzenekart tavaly is hallhatta a békéscsabai közönség

Fotó: MW-archív

A békéscsabai hangverseny koncertmestere Pilz János hegedűművész lesz, aki még zeneakadémistaként részt vett a Fesztiválzenekar legelső produkcióiban. 1987 és 2010 között a Keller Vonósnégyes tagjaként Európa és Amerika legnagyobb koncerttermeiben lépett fel. 16 éven át volt a Pulzus Vonósnégyes primáriusa, 2012 óta pedig a Budapesti Vonósok Kamarazenekar koncertmestere. A Budapesti Fesztiválzenekarban 2010 óta játszik újra rendszeresen, 2011-ben a zenekar Végh Sándor Versenyének egyik győztese volt. A hangverseny szólistája szintén a kezdetektől aktív részese a Budapesti Fesztiválzenekar életének, hiszen egyike az alapítótagoknak.

Iván Tímea hegedűművésznő posztgraduális tanulmányait Végh Sándornál végezte a salzburgi Mozarteumban, majd ugyanott a mester tanársegéde lett. 1986 és 2001 között, mint a salzburgi Camerata Academica szólamvezetője, koncertmestere, művészeti vezetője és szólistája a világ számos országában rendszeresen fellépett. 2002-től a Fesztiválzenekar szólamvezetője, emellett alkalmanként több külföldi zenekar vendég-szólamvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában